קבלו מתכון מושלם של לביבות ירק אפויות שיחמם את הלבבות ואת הבטן.
לביבות ירק טיעמות ועסיסיות, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.
לביבות ירק אפויות עם מתבלים מעולים
מנה יפהפייה טעימה ומנחמת במיוחד!
ציוד
- מג'ימיקס
- פומפייה
- 2 תבניות לתנור
מרכיבים
ללביבות:
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 2 -3 קישואים עם קליפה
- 2-3 גזרים
- 3 ביצים
- 2 חופנים פירורי לחם
- ½ חבילה פטרוזיליה טרייה עלים וגבעולים
- ½ חבילה כוסברה טרייה עלים וגבעולים
- ¾ כפית פלפל שחור גרוס
- ½1 כפית מלח
- ¾-½ כפית כורכום או לפי הטעם
למתבל רוטב שמנת:
- 1 מיכל שמנת 27% 250 מ"ל
- 2 כפות מיונז אמיתי
- בצל ירוק קצוץ דק אפשר להחליף בשמיר קצוץ, שום כתוש, עירית קצוצה, ועוד
- מלח לטעם
לטחינה:
- מיץ לימון
- מים
- שיני שום
- מלח
- טחינה גולמית
- 1 כפית סחוג
- 1 כפית עמבה
שלבי הכנה
- לגרד את כל הירקות על פומפייה גסה, אפשר במג’ימיקס על דיסקית פומפייה גסה, ולהעביר הכל לקערה.
- להוציא את החתיכות הגדולות שלא התגרדו היטב, ואפשר לגרד אותן שוב במג’ימיקס עם סכין מתכת בפולסים. אותו הדבר נעשה גם עם כל הירק.
- בקערת המג'ימיקס עם להב המתכת לטרוף ביצים עם תבלינים, ולהוסיף לקערת הירקות, להוסיף גם את פירורי הלחם ולערבב בכף.
- לחמם תנור ל-200 מעלות טורבו, ניקח שתי תבניות תנור, נרפד בנייר אפיה ונמרח שמן במברשת.
- להניח בתבנית גבשושיות שמנמנות מתערובת הירקות.
- בעזרת שתי כפות ונעצב פחות או יותר לעיגול (זה לא כל כך קריטי שיהיה מושלם). להשאיר מרווחים לא גדולים ביניהן.
- בכל פעם שניקח כף מהתערובת, נלחץ כנגד דפנות הקערה להוצאת נוזלים (אם הצטברו הרבה נוזלים פשוט נשפוך אותם).
- למלא תבנית בלביבות, ואם יש מעט נוזלים נספיג עם נייר סופג.
- למרוח את הלביבות במעט שמן באמצעות מברשת או לרסס בשמן קנולה.
- להכניס לתנור עד השחמה ולהפוך לצד שני עדם שגם הוא ישחים. להוציא בזהירות שלא יתפרקו.
למתבל רוטב שמנת:
- לערבב את כל המצרכים לרוטב.
- אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד הגשה.
לטחינה:
- במג’ימיקס עם להב מתכת להכניס את כל המצרכים לטחינה.
- בכוונה לא ציינו כמויות כדי שכל אחד יכין לפי כמות הטחינה והסמיכות שרוצה.
- לחלק את הטחינה לשתי צלוחיות הגשה, באחת אפשר לשים כפית סחוג, ובשנייה עמבה.
הערות וטיפים
לביבות ירק אפשר גם להכין כמה שעות לפני האירוח ולחמם בקריספר או בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
מקור: אתי שחר
להשאיר תגובה