מתכון של לביבות יוגורט – לא אלה לא פנקייקס, וגם לא משהו דומה, אבל את הלביבות האלה לא תצליחו להפסיק לאכול!
לביבות יוגורט במיוחד לילדים שיוצאות רכות, אווריריות, ובמרקם ייחודי ומנחם. הכנה בקליק תוך 5 דקות.
לביבות יוגורט ממכרות
לביבות יוגורט במיוחד לילדים שיוצאות רכות, אווריריות, ובמרקם ייחודי ומנחם. הכנה בקליק תוך 5 דקות.
ציוד
- מחבת
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כוס יוגורט
- 1 ביצה
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1 כוס קמח
- 2 כפות סוכר
- ¼ כפית מלח
- ½ כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפיה
שלבי הכנה
- לערבב קודם את היוגורט עם ביצה וחמאה.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת אפיה ,סודה לשתייה וסוכר.
- לאחד בין הרטובים והיבשים, ונערבב אותם עד שנוצר גושים, לא צריך להגיע לאחידות.
- להשאיר בין 15 ל-20 דקות לעמוד, ואחרי זאת אפשר לטגן.
- ניתן לאכול עם שמנת חמוצה ,דבש או ממרח שוקולד.
הערות וטיפים
הטריק הוא שלא נערבב יותר מדי אחרת נקבל בצק גומי.
מקור: אורלי קרלין
הי
האם אפשר להחליף את הקמח? קמח אורז/תפוא/תירס
היי שרון,
כן, גם קמח שקדים וקמח שיבולת שועל.
בהצלחה 🙂
אפשר משהו חלופי לחמאה או בכלל בלי החמאה?
היי יעל,
אפשר להשתמש בשמן רק לשים 1/3 פחות.
בהצלחה 🙂
זה פשוט מתכון של פאנקייק. במתכון המקורי שמים 2 ביצים ואפשר עם/בלי חמאה
היי,
כמובן שתוספת של ביצים הופכת אותו לפנקייק, אך המתכון המקורי לא כולל ביצים מפני שאינו פנקייק, אלא לביבות.
בהצלחה 🙂