לאפות ביתיות משגעות לארוחת בוקר, שמכינים במחבת בקלי קלות! מתכון שכל אחד יכול להכין ללאפות הכי טעימות שיש. לאפות מושלמות גם לארוחת צהריים בשרית או ארוחת ערב קלה. מושלמות, רכות ומפנקות ולא תמצאו כאלה באף מסעדה!
לאפות רכות ומפנקות בקלי קלות
מתכון קל להכנת לאפות טעימות וושלמות לארוחת בוקר
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית גדושה דבש
- 3 כפות שמן זית
- ½ כף מלח
- ½ כוס מי סודה לשתייה
- 1 כוס מים פושרים
שלבי הכנה
- לשים את כל הרכיבים לבצק רך, מוסיפים מים פושרים בהדרגה ואת המלח לקראת הסוף. לאחר מכן שמים להתפחה למשך שעה בערך.
- על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים ושמים להתפחה של רבע שעה בערך.
- מרדדים או משטחים כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב, ובעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
- נחמם מחבת יציקה קוטר 28 (רצוי על ציפוי טפלון/קרמי), ומניחים את הבצק.
- לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים משך אותו זמן, ואז זה מוכן.
- לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, עוטפים במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
מקור: לאפות רכות – מאיה פפיסמדוב
להשאיר תגובה