קבלו מתכון של לאפה ביתית על המחבת, קלה להכנה וטעימה עם מילוי או ממרח שיתחשק לכם!
מתכון פשוט מאוד להכנה ותקבלו לאפה כל כך טעימה שרק ישאר לכם להחליט מה לאכול אתה.
לאפה ביתית על מחבת
ציוד
- מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
- מחבת טפלון
מרכיבים
- 5 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף דבש
- ½ כף מלח
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס שמן רגיל
- 2 כוסות מים פושרים
שלבי הכנה
- בקערה לשים את השמרים, סוכר וכוס מים ונמתין כרבע שעה פחות או יותר.
- להוסיף את שאר המצרכים וללוש עד שמקבלים בצק נעים.
- נכבה ונניח להתפחה של כ 30 דקות.
- ללוש ושוב פעם נתפיח למשך רבע שעה. (בקיץ ייתכן שפחות מכיוון שהבצק תופח מהר יותר)
- נחלק את הבצק לשמונה כדורים, נקמח כל כדור מהם, ונניח בצד לחמש דקות של מנוחה.
- לחמם מחבת, ניקח כדור ונפתח עם הידיים לפיתה לא עבה ונניח על מחבת החמה לכשלוש דקות בערך ונהפוך כשמוכן.
- להוציא מהמחבת ונעטוף במגבת.
מקור: שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להשאיר תגובה