לביבות מפנקות הלאטקס של סבתא שתמיד דואגות לשמחה רבה בחגיגה של טעמים!
מתכון של לאטקס – לביבות תפוחי אדמה ובטטה משגעות במרקם חלומי.

לאטקס – לביבות תפוחי אדמה ובטטה
בקריספיות מטריפה ורכות מושלמת מבפנים
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה, קלופים, שטופים
- 2 בצלים גדולים, קלופים, שטופים
- 3 בטטות בינוניות, קלופות, שטופות
- 4 ביצים M או L
- 6 כפות קמח
- 1 כף מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף או כפית מלח במקום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם – לא לוותר
- שמן לטיגון
שלבי הכנה
- בקערה לגרד במגרדת (בחורים הגדולים) את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
- להניח את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל על גבי מגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב מהנוזלים, מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוח האדמה, הבטטה והבצל.
- לשים בקערה את תפוח האדמה, הבטטה והבצל ולהוסיף את כל מרכיבי הלביבות ולערבב היטב.
- במחבת רחבה וגדולה לחמם שמן חצי עמוק על להבה גבוהה.
- כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות, ליצור תלוליות של לביבה בשמן ולשטח מעט בעזרת גב הכף.
- להוריד ללהבה בינונית – גבוהה ולטגן כ- 3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.
- להוציא מהמחבת ולהניח על מגש מרופד בנייר סופג ולהמשיך לטגן את כל תערובת הלביבות.

מקור: לאטקס – סבתא לאה
להשאיר תגובה