הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לאטקס – לביבות תפוחי אדמה ובטטה

מתכון לאטקס

לביבות מפנקות הלאטקס של סבתא שתמיד דואגות לשמחה רבה בחגיגה של טעמים!

מתכון של לאטקס – לביבות תפוחי אדמה ובטטה משגעות במרקם חלומי.

מתכון לאטקס

לאטקס – לביבות תפוחי אדמה ובטטה

הדפסה
בקריספיות מטריפה ורכות מושלמת מבפנים
של: סבתא לאה

ציוד

  • מחבת לטיגון

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה אדומה, קלופים, שטופים
  • 2 בצלים גדולים, קלופים, שטופים
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות, שטופות
  • 4 ביצים M או L
  • 6 כפות קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף או כפית מלח במקום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם – לא לוותר
  • שמן לטיגון

שלבי הכנה

  • בקערה לגרד במגרדת (בחורים הגדולים) את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
  • להניח את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל על גבי מגבת מטבח נקייה ולסחוט היטב מהנוזלים, מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוח האדמה, הבטטה והבצל.
  • לשים בקערה את תפוח האדמה, הבטטה והבצל ולהוסיף את כל מרכיבי הלביבות ולערבב היטב.
  • במחבת רחבה וגדולה לחמם שמן חצי עמוק על להבה גבוהה.
  • כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות, ליצור תלוליות של לביבה בשמן ולשטח מעט בעזרת גב הכף.
  • להוריד ללהבה בינונית – גבוהה ולטגן כ- 3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.
  • להוציא מהמחבת ולהניח על מגש מרופד בנייר סופג ולהמשיך לטגן את כל תערובת הלביבות.
מתכון לאטקס
צילום: סבתא לאה

מקור: לא‎טקס – סבתא לאה