הכרעיים האלה גם מוכנות בתוך דקות וגם מלוות ברוטב מיוחד ומעלף עם פטריות.
מתכון של מנת כרעיים עוף מושלמת, עם נתחי עוף רכים רכים ועסיסיים בטירוף.
כרעיים עוף רכים ברוטב מטריף
עוף מושלם עם נתחים רכים ועסיסיים בטירוף
ציוד
- תבנית אפייה / סיר רחב
מרכיבים
- כרעיים עוף
- פטריות
- 1 כף חרדל דיז’ון
- 2 כפות סילאן
- אבקת שום
- 1 כף טריאקי
- מלח קורט
- פטרוזיליה יבשה
- קורט בהרט
- מיץ מלימון שלם
שלבי הכנה
- להפשיר את העופות, לנקות ולשטוף.
- עכשיו אפשר או לטגן אותם בשמן עמוק 10 דקות כל צד או לשים בתנור חם לכמה דקות. להוציא ולקרר מעט.
- לשים את הפטריות בסיר רחב עם מעט שמן ולטגן היטב.
- להוסיף את כל התבלינים, לערבב ולהוסיף את הכרעיים ומעט מים רותחים.
- לבשל רבע שעה כשהעופות שוכבים על הבטן.
- לאחר רבע שעה להעביר לתנור חם לחצי שעה טורבו 180 מעלות ולשפוך רוטב על העופות מדי פעם.
מקור: כרעיים עוף – איטל איטלי
כמה כרעיים של עוף צריך למתכון ?????? ואם משחימים אותם בתנור במקום הטיגון,צריך לשמן אותם לפני? על כמה מעלות בתנור ???? ולכמה זמן בערך ????? ואבקת שום-כמה ??? אווווף!!!! אם נותנים מתכון אז למה לא לרשום בצורה מדוייקת?!?!!! אפילו לא כתוב כמה כרעיים צריך!!!! ובנוסף.לא כולם/ן מנוסים במטבח!!! כמוני למשל,צעירה ועדיין לא בעלת ותק וניסיון של שנים ובכלל,בהכנת מתכון של מישהו אחר חובה מתכון מדוייק!!!! זה מתסכל…ממש! המתכון נראה ונשמע באמת נפלא! ומאד רוצה להכינו אשמח ואודה לכם מאאאד אם תדייקו את המתכון ותקחו(בבקשששה!) לתשומת ליבכם את דבריי.הרבה תודה,קוראת נאמנה,וילי.
היי וילי,
תודה רבה שכתבת לנו לגבי זה. את צודקת ונשמח לעזור:
קילו כרעיים
כפית שטוחה אבקת שום
אפייה ב-180 מעלות לחצי שעה עד 45 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
בהצלחה ושבת שלום!
כמה זמן בתנור?
חצי שעה – 45 דקות בלבד???
היי רחלי,
כן, אבל צריך לקחת בחשבון שכל תנור יש לו עוצמה אחרת. אם צריך עוד זמן אז זה בסדר.
בהצלחה 🙂
אני אוסיף כפית 1 גדושה בלבד…של שילוב מעורבב *אבקת מרק עוף+*אבקת מרק פטריות+*אבקת מרק בצל… כולן ללא מונוסדיום זה יוסיף טעם…בתיאבון
היי,
נהדר! תודה רבה ששיתפת בטיפ ונשמח גם לראות תמונות בקבוצה אם צילמת במקרה 🙂
שבת שלום!
טיגון בשמן עמוק- המון שמן. אפשר לוותר.
האם צריך לכסות את הסיר כשהוא נכנס לתנור ? למה כל כך קשה לכתוב דברים בסיסיים?
היי יעל,
אין צורך לכסות במהלך האפייה, רק להרטיב את העוף עם הרוטב מדי פעם.
בהצלחה 🙂
לפני הפטריות לא מטגנים עם בצל ?
היי נירית,
במתכון אין בצל אבל אם את רוצה להוסיף אז כן, מתחילים עם הבצל עד שמתחיל להתקרמל ואז מוסיפים את הפטריות.
בהצלחה!