רוצים להשאיר את כולם בהלם עם ארוחה עיקרית טעימה ומשביעה? הגעתם למקום הנכון!
קבלו מתכון של כרוב ממולא ערבי נדיר וייחודי שתמיד מפתיע את כולם בעטיפה הרכה ועסיסית שלו, ותמיד מפנק במילוי באורז משגע עם המון ירק מרענן.
כרוב ערבי ממולא בטעם מושלם
ציוד
- סיר בינוני
מרכיבים
- 1 כרוב ערבי
למילוי:
- 3 כוסות אורז עגול
- 1 סלרי קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 עגבניות קלופות קצוצות דק
- 3 בצלים קצוץ
- מלח קורט
- פלפל מעט
- לימון מעט
לרוטב:
- 2 כוסות מים חמים
- ½ כוס מיץ לימון
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה
- נקפיא את הכרוב לפני הכנה לפחות למשך 24 שעות.
- נוציא את הכרוב מהקפאה ונפשיר עד שנהיה רך ומופשר.
- לאחר מכן נפרק את העלים אחד אחד ונשטוף.
להכנת המילוי:
- נשרה את האורז הקצת מים חמים ואז מסננים.
- נוסיף סלרי קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות קלופות וקצוצות דק, והבצלים מטוגנים עם השמן.
- נתבל במלח, פלפל, לימון, ומערבבים לאיחוד.
- נמלא את העלים ונסדר יפה בסיר.
- נכין רוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים לרוטב ביחד לאחידות, ונשפוך מעל בסיר באופן אחיד.
- נכסה את הסיר עם מכסה ונבשל בערך 50 דקות עד לריכוך.
מקור: כרוב ערבי ממולא – יעל אליאב
להשאיר תגובה