מתכון להכנת כרוב ממולא באורז וירק ובצלים ברוטב אדום ומשגע.
מתכון מעולה נוסטלגי וטעים במיוחד – מנה מנחמת.
כרוב ממולא אורז וירוקים עם בצל
מנה נוסטלגית בהכנה קלה
ציוד
- סיר רחב
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כרוב
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס סלרי קצוץ
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- 1 כוס אורז עגול מושרה לשעה
לרוטב:
- 2 כוסות ציר ירקות
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות רכז רימונים
- 1 כף סילאן
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה
הכנת הכרוב:
- חותכים את הכרוב ל-4 רבעים לאורך.
- מסירים את הליבה בעזרת סכין חדה.
- מרתיחים מים בסיר גדול.
- מכניסים את רבעי הכרוב לסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שהעלים מתרככים.
- מוציאים את רבעי הכרוב מהסיר ומסננים.
הכנת המלית:
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את האורז המושרה ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש.
הכנת הרוטב:
- בסיר גדול מערבבים את ציר הירקות, מים רותחים, רכז רימונים, סילאן, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
הרכבת הממולאים:
- מניחים עלה כרוב על משטח עבודה.
- מניחים כף גדושה מהמלית במרכז העלה.
- מקפלים את שולי העלה מעל המלית ומגלגלים.
- ממשיכים עם שאר העלים והמלית.
בישול:
- מסדרים את הממולאים בסיר עם הרוטב.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-1 שעה, עד שהאורז רך והכרוב רך אך עדיין יציב.
הגשה:
- למראה קריספי יותר אפשר להכניס לתנור – לאחר בישול הממולאים בסיר על אש קטנה כ-1 שעה, מוציאים אותם מהסיר ומסננים מהרוטב.
- מסדרים את הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות, עד שהממולאים מזהיבים.
- מגישים חמים עם הרוטב.
הערות וטיפים
טיפים: ניתן להוסיף למלית ירקות נוספים לפי הטעם, כמו גזר, קישואים או פטריות.
ניתן להחליף את ציר הירקות במים.
ניתן להוסיף מעט סוכר לרוטב.
ניתן להגיש את הממולאים עם יוגורט או טחינה.
ניתן להחליף את ציר הירקות במים.
ניתן להוסיף מעט סוכר לרוטב.
ניתן להגיש את הממולאים עם יוגורט או טחינה.
מקור: גלית בר
ככה לא מכינים ממולאים עבודה כפולה ומכופלת, לא מטגנים את הבצל והאורז ולא מסננים את הרוטב וכו וכו
היי,
דווקא בהרבה מאוד מתכונים מטגנים את הבצל, זה מוסיף המון לטעם כשהוא מקורמל. לגבי האורז לא חייבים לטגן, אבל זה לא ממש טיגון ארוך אלא יותר ערבוב.
ממליצים לנסות את המתכון, הוא מעולה 🙂
נראה מעולה!
היי אושרה,
מקווים שתכיני, תיהני ותחזרי לספר לנו 🙂
לחתוך הכרוב ל- 4??? איזה גודל עלים מקבלים?
היי אביבה,
העלים צריכים להיות יחסית קטנים שלא נצטרך לגלגל יותר מדי ואז היחס בין המילוי לבין הכרוב לא יהיה טוב.
בהצלחה!