הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף

מתכון כרוב כבוש

כרוב כבוש עם גזר זה תוספת מושלמת שתסגור לכם את הפינה בכל פעם שתרצו ליווי מרענן לצד כל ארוחה, לנשנוש קליל עם בירה קרה, או לזלילה ישר מהצנצנת.

מתכון פשוט להכנה, זול, ומצטיין במראה כובש, צבעוני ועשיר ובטעמים עסיסיים מלאי בריאות ופריכות בכל ביס.

מתכון כרוב כבוש

כרוב כבוש ביתי: כובש בטעם מעלףףף

הדפסה
כרוב כבוש ביתי זה תוספת מושלמת, ליווי מרענן לכל ארוחה, נשנוש קליל עם בירה קרה.
של: אתי שחר

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 כרוב טרי גדול שהעלים שלו מהודקים מגורד על מנדולינת פריסה או חתוך בסכין חדה – לא במג'ימיקס, כי יוצא עדין מדי
  • 4 גזרים גדולים מקולפים מגורדים בפומפייה דקה או למקלונים במנדולינה
  • 1 פלפלון חריף פרוס דק – לא חובה
  • 10 שיני שום
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 8 כפיות מלח בישול

שלבי הכנה

  • נרתיח 8 כוסות מים ונוסיף להם 8 כפיות מלח בישול (כפית מלח על כוס מים) – לא להגזים עם המלח שלא ייצא מלוח מדי.
  • נערבב עד שהמלח נמס לתוך המים. חשוב להקפיד על זה כי המלח משמר את הכרוב וכך הוא לא מתקלקל.
  • בינתיים עד שהמים ירתחו נמלא את הצנצנת: ניקח חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים.
  • נפזר בין חופן לחופן שיני שום, נשים באמצע פלפלון ונמשיך למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס.
  • הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום, זה עוזר לתסיסה ולהחמצה.
  • לאחר שדוחסים את כל הכמות, נעשה חור לעומק הצנצנת במספר מקומות בעזרת ידית עגולה של כף עץ או סכין ארוכה, ונשפוך מיד את המים הרותחים. אל דאגה, כלום לא מתפוצץ (החורים עם הסכין זה בכדי שהמים יגיעו למטה עד הקרקעית).
  • מעל הכל נניח שמיר ופטרוזיליה ונסגור היטב.
  • נניח את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, המים והמיצים שהכרוב מגיר מתחילים לצאת. את המים אלה שופכים לכיור.
  • מרגע זה נחכה בסבלנות כמה ימים ובכל יום פותחים פעם אחת את המכסה לשחרור הגזים, שהכרוב מוציא, ומיד נסגור שוב.
  • אחרי 3-4 ימים, נוציא החוצה את צרור הירק מלמעלה (כי הוא נוטה להתקלקל ראשון).
  • אם לא עומדים בפיתוי אפשר להתחיל לאכול לאחר 3 ימים, אם יש עוד קצת סבלנות מחכים לזלול עד היום החמישי.
מתכון כרוב כבוש
צילום: אתי שחר

מקור: כרוב כבוש מתכון – אתי שחר