מנה מהממת של כרובית מטוגנת או אפויה שנראית ממש כמו שניצל.
הכנה קלילה, בישול קצר, טבילה בבלילה ובציפוי, וישר לתנור או למחבת.
כרובית מטוגנת או אפויה מעלפת ויפה
רכה מבפנים, קריספית ושחומה מבחוץ
ציוד
- תבנית אפייה / מחבת לטיגון
- סיר
מרכיבים
- 1 כרובית שלמה שטופה ונקיה
- 1 כפית מלח
- קמח לבן
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה אדומה
- 2 כפות שומשום
- פירורי לחם
שלבי הכנה
- נכניס את הכרובית לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח ונחלוט למשך 8 דקות.
- זהירות לא לפרק, חייבת להיות יציבה.
- נוציא בזהירות, נצנן, ורק אז נפרוס לפרוסות כמו מניפות בעובי של 2-3 ס״מ.
- נכין צלחת עם קמח לבן ונטבול כל מניפה היטב בקמח משני הצדדים,
- נכין עוד צלחת עם בלילה של ביצה, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה אדומה.
- נערבב היטב עם מזלג, ואז שוב ניקח כל פלח או מניפת כרובית ונטבול היטב בבלילה.
- נחכה כמה דקות ונעביר לצלחת שלישית עם פירורי לחם ושומשום, ונצפה את הכרובית גם בפירורים.
- ניתן להכין ב-2 דרכים. להניח את הכרוביות לא על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור על 190 מעלות (להקפיד לאפות משני הצדדים), או לטגן במחבת עד לקבלת צבע זהוב.
מקור: כרובית מטוגנת – צביה אורן
להשאיר תגובה