כרובית היא אחד הירקות הטעימים, הבריאים והקלים להכנה.
כרובית בתנור היא תצא אפויה עטופה במעטה פירורי לחם ושומשום.
כרובית בתנור בשלמות טעמים בריאים
מתכון לכרובית קליל ונהדר
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- קערה
מרכיבים
- 1 כרובית שלמה נקיה מעלים
- מים רותחים
- 1 כף מלח
- ביצה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- פירורי לחם
- פירורי פנקו
- שומשום
- רוטב צ'ילי / טחינה ירוקה
שלבי הכנה
- להכניס את הכרובית לקערה גדולה ולמזוג עליה מים רותחים עד לכיסוי.
- להוסיף כף מלח, משרים את הכרובית במים למשך כעשרים דקות.
- לסנן מהמים ונותנים לכרובית לעמוד במסננת לעוד כעשר דקות עד שירדו ממנה כל המים.
- להעביר את הכרובית לתבנית תנור רחבה מרופדת בנייר אפייה.
- לטרוף ביצה עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומברישים היטב את הכרובית בביצה.
- לפזר על הכרובית פירורי לחם מעורבבים עם פירורי פנקו ושומשום.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-45 דקות.
- לאחר האפייה להעביר את הכרובית בזהירות לצלחת הגשה .
- למזוג מעל רוטב צ'ילי / טחינה ירוקה כשהכרובית עדיין חמה.
מקור: כרובית אפויה בתנור – כרמית דהאן
להשאיר תגובה