מתכון של כרובית אפויה בתנור המקבלת רכות מופלאה עם מרקם חלומי.
מנה קלילה שתמיד מהווה תוספת מעולה לכל שולחן.
כרובית בתנור
ברכות מופלאה בצבע מהמם ומגרה
ציוד
- תבנית אפייה
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 כרובית
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- ½ כפית כורכום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שומשום ניתן לעטר למי שאוהב
שלבי הכנה
- ראשית לחתוך את העלים הירוקים של הכרובית.
- להרתיח את הכרובית למשך 10 דקות עם מלח וחומץ ואז לצנן.
- להכין מרינדה בקערית קטנה מרבע כוס שמן זית, כף סילאן, חצי כפית כורכום (אפשר להוסיף כפית תבלין פילדלפיה זה משדרג את הטעם, או כל תבלין שאוהבים).
- לערבב היטב ולהבריש את הכרובית.
- לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס.
- להכניס את הכרובית לשקית קוקי, לקשור היטב ולחורר 2 חורים בשקית ליציאת אדים.
- להניח בתבנית עם נייר אפיה או בסיר שמתאים לתנור.
- לאפות בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות.
- לסיום להסיר את השקית בעדינות ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות עד להזהבה.
- ברגע שננעץ סכין והיא נכנסת בקלות נדע שזה מוכן. הזמנים יכולים להשתנות מתנור לתנור.
מקור: כרובית בתנור – אילנית בניזרי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם גם בדף שלה: מולטי קיצ’ן אילנית בניזרי | ובאינסטגרם: @Ilanit_benizri
בוקר טוב, כמה חומץ?
היי שיר,
רבע כוס תספיק. בהצלחה!