כרובית אפויה בתנור ברוטב צ’ילי – ארוחת צהריים טעימה ומושלמת בכלום מאמץ!
יש לכם כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? קבלו מתכון בדיוק בשבילכם!
כרובית אפויה עם רוטב צ’ילי
יש לכם כרובית שלא יודעים מה לעשות בה? אז המתכון הזה בדיוק בשבילכם!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
קודם אפיה:
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות צ'ילי
- ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 2 שיני שום
- 1 כף שמן זית
אחר אפיה:
- 1 כף סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח לפי טעם
- שום לפי טעם
שלבי הכנה
- משרים את הכרובית במים וחומץ למשך חצי שעה.
- מרתיחים את הכרובית במי מלח ל – 2 דקות.
- מסננים מהמים ונכין את תערובת הרטבים והתבלינים.
- מורחים היטב את התערובת על הכרובית.
- מניחים במקרר לספיגת טעמים.
- מכסים ואופים כשעה על 200 מעלות.
- מוציאים את הכיסוי ומורחים שוב בסויה, סילאן, מיץ לימון, מלח לפי טעם ושום.
- מפזרים סומסום ואופים למשך 15 דקות נוספות.
מקור: גילה עדי
להשאיר תגובה