קבלו מתכון של כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי. מתכון קל וברור שחייבים לנסות!
העוגיות שהכי מבוקשות אצלנו הן כעכים מלוחים עם שומשום, כמו של עבאדי, אבל טעימות הרבה יותר.
כעכים מלוחים עם שומשום
פריכים טעימים וקראנצ’יים בטירוף בהכנה מהירה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס שומשום לבן
- 100 גרם מרגרינה מזולה בצבע זהב / חמאה
- 6 כוסות קמח מנופה
- 1 כף מלח דק
- 1 כוס שמן
- 1-1¼ כוס מים פושרים
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
שלבי הכנה
- נקלה בתנור על 150 מעלות כוס שומשום לבן 15 דק עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
- נרכך במיקרו כ – 30 שניות חצי מרגרינה מזולה.
- נשים בקערה את הקמח, מלח, שמן, מרגרינה מזולה מרוככת, שקית א. אפיה, שומשום לבן שקלינו בתנור ומעט התקרר.
- נתחיל ללוש את החומרים ומוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה כוס מים פושרים.
- אני הוספתי עוד כרבע כוס מים (לשתי ביד).
- הבצק אמור להיות נעים ורך ולא דביק.
- נכסה את הבצק ולתת לנוח למשך כ 20 דקות.
- את הבצק נחלק ל- 4 חלקים.
- ניקח חלק ואת ה 3 הנותרים מכסים בקערה.
- נחלק לחתיכות מהבצק ומכינים צורות – לגלגל לנחשים ולסגור לעיגול.
- נניח בתבנית כשהתבנית מלאה (לי יצאו 42 עיגולים בתבנית מחצי בצק).
- נטרוף ביצה וטובלים את הכעכים בביצה ואז בשומשום לבן + שומשום מלא מעורבב חצי חצי.
- נאפה ב-190 מעלות (רגיל, לא על טורבו) בערך 20 דק אולי פחות לגוון זהוב ויפה.
מקור: Ilana Menagen
על 6 כוסות קמח רק חצי חב 100גר מרגרינה+1 כף שמן???
היי,
תודה רבה ששמת לב והערת על כך לתשומת ליבנו. תיקנו את המתכון וכעת הוא מדויק.
בהצלחה!!
האם אפשרי שמן במקום המרגרינה או החמאה מטעמי טבעונות ?
תודה ושנה טובה
היי עליזה,
כמובן! רק לשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה 🙂