בתכל’ס כנפיים זה החלק הכי טעים בעוף – עסיסיות בטירוף, קטנות וכיפיות לאכילה ומוכנות בתוך 5 דקות בלבד!!
כנפיים ברוטב טבעי משגע של שום-דבש, פזרו קצת תלתלי בצל ירוק למעלה ופשוט תתחילו לעוף.
כנפיים בתנור ב-5 דקות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- סיר
מרכיבים
- 1 קילו כנפיים
- 2 כפות דבש
- 6 שיני שום
- 1 כף גדושה פפריקה
- ½ כפית אבקת שום/שום גבישי
- ¼ כפית ג’ינג’ר
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ’ילי גרוס למעוניינים בחריף
שלבי הכנה
- לחצות את הכנפיים לשני חצאים, ננקה היטב ולהשרות בקערה עם מים רותחים פעמיים.
- לערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים.
- לסנן את הכנפיים מהמים ונכניס גם אותן לקערה.
- לערבב היטב עם הידיים, נכסה ונכניס למקרר לכחצי שעה לספיגת הטעמים.
- להעביר את כל הכנפיים לתבנית, לסדר בצפיפות אחת ליד השנייה ולשפוך מעליהן את יתר הרוטב מהקערה.
- לכסות בנייר כסף אטום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 40 דקות.
- להסיר לאחר מכן את נייר הכסף ולהמשיך לצלות על חום גבוה עד שמשחים יפה (בערך עוד 10-15 דקות, ניתן לשים על גריל לקיצור הזמנים רק לשים לב כי העור נשרף מהר).
- להגיש עם בצל ירוק מעל.
מקור: סתיו סעדון עמר לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם מוזמנים לעקוב באינסטגרם, טיקטוק, דף פייסבוק והזמנות קייטרינג
להשאיר תגובה