הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

כנפיים בתנור עסיסיות בטירוף ב-5 דקות

מתכון כנפיים בתנור

בתכל’ס כנפיים זה החלק הכי טעים בעוף – עסיסיות בטירוף, קטנות וכיפיות לאכילה ומוכנות בתוך 5 דקות בלבד!!

כנפיים ברוטב טבעי משגע של שום-דבש, פזרו קצת תלתלי בצל ירוק למעלה ופשוט תתחילו לעוף.

מתכון כנפיים בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר
מתכון כנפיים בתנור

כנפיים בתנור ב-5 דקות

הדפסה
מנה שאוכלים עם הידיים ולא רוצים להפסיק
של: סתיו סעדון עמר

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • סיר

מרכיבים

  • 1 קילו כנפיים
  • 2 כפות דבש
  • 6 שיני שום
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • ½ כפית אבקת שום/שום גבישי
  • ¼ כפית ג’ינג’ר
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית צ’ילי גרוס למעוניינים בחריף

שלבי הכנה

  • לחצות את הכנפיים לשני חצאים, ננקה היטב ולהשרות בקערה עם מים רותחים פעמיים.
  • לערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים.
  • לסנן את הכנפיים מהמים ונכניס גם אותן לקערה.
  • לערבב היטב עם הידיים, נכסה ונכניס למקרר לכחצי שעה לספיגת הטעמים.
  • להעביר את כל הכנפיים לתבנית, לסדר בצפיפות אחת ליד השנייה ולשפוך מעליהן את יתר הרוטב מהקערה.
  • לכסות בנייר כסף אטום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 40 דקות.
  • להסיר לאחר מכן את נייר הכסף ולהמשיך לצלות על חום גבוה עד שמשחים יפה (בערך עוד 10-15 דקות, ניתן לשים על גריל לקיצור הזמנים רק לשים לב כי העור נשרף מהר).
  • להגיש עם בצל ירוק מעל.
מתכון כנפיים בתנור
צילום: סתיו סעדון עמר

מקור: סתיו סעדון עמר לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם מוזמנים לעקוב באינסטגרם, טיקטוקדף פייסבוק והזמנות קייטרינג