קבלו מתכון מושלם וקל של כנפיים בתנור, החלק הכי טעים בעוף.
עסיסיות בטירוף, קטנות וכיפיות לאכילה ומוכנות בתוך 5 דקות בלבד!
כנפיים בתנור מטורפותתת ב-5 דקות
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו כנפיים
- 2 כפות דבש
- 6 שיני שום
- 1 כף גדושה פפריקה
- ½ כפית אבקת שום/שום גבישי
- ¼ כפית ג’ינג’ר
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ’ילי גרוס למעוניינים בחריף
שלבי הכנה
- לחצות את הכנפיים לשני חצאים.
- לנקות היטב ולהשרות בקערה עם מים רותחים פעמיים.
- במים הרותחים גם מנקים אותן וגם נותנים להן בישול ראשוני שבהמשך עוזר להן להתפרק מהעצם.
- לערבב בקערה נפרדת את יתר המרכיבים.
- לסנן את הכנפיים מהמים ולהכניס גם אותן לקערה.
- לערבב היטב עם הידיים, לכסות ולהכניס למקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים.
- להעביר את כל הכנפיים לתבנית, לסדר בצפיפות אחת ליד השנייה ולשפוך מעליהן את יתר הרוטב מהקערה.
- לכסות בנייר כסף אטום ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200° למשך 40 דקות.
- לאחר מכן להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לצלות על חום גבוה עד שמשחים יפה (בערך עוד 10-15 דקות.
- אפשר לשים על גריל לקיצור הזמנים רק לשים לב כי העור נשרף מהר).
- להגיש עם בצל ירוק מעל.
מקור: סתיו סעדון עמר
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם מוזמנים לעקוב באינסטגרם, טיקטוק, דף פייסבוק והזמנות קייטרינג
להשאיר תגובה