הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

כנאפה ביתית מושלמת

מתכון כנאפה ביתית מושלמת

קבלו מתכון מעולה להכנת כנאפה ביתית מושלמת.

כנאפה אסלית עם גבינת עזים עשירה ושנמסה בפה.

מתכון כנאפה ביתית מושלמת

כנאפה ביתית מושלמת

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: מעיין פינטו

ציוד

  • סיר
  • מחבת

מרכיבים

  • 1 גביע גבינת עזים 200 גרם
  • 1 גביע גבינת ריקוטה 200 גרם
  • 1 כפית מי ורדים
  • 400 גרם שערות קדאיף
  • 200 גרם חמאה 1 חבילה גדולה
  • צבע מאכל כתום
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון

שלבי הכנה

  • להכין את מי הסוכר: בסיר קטן להרתיח את הסוכר עם מים, מיץ לימון, ומי ורדים. (על כל כוס מים, כוס וחצי סוכר).
  • כשמגיע לרתיחה לכבות ולתת לזה להתקרר.
  • לפתוח לקערה את שערות הקדאיף. (רצוי גם לקצוץ אותן מעט)
  • נערבב חצי מהחמאה עם צבע מאכל כתום (לא חייב) ולשפוך על שערות הקדאיף עד שכולן מצופות חמאה.
  • נערבב את שתי הגבינות יחד ולהוסיף חצי כוס ממי הסוכר שהכנו.
  • נחמם מחבת עם חמאה.
  • נניח חצי כמות הקדאיף באופן אחיד ולשטח.
  • כשמתחיל מעט להשחים מוסיפים את הגבינה ומעליה את שאר הקדאיף.
  • מטגנים בערך 10 דקות מכל בצד (ניתן להרים עם מזלג את הקצוות על מנת לראות את גוון השערות).
  • מניחים על צלחת שטוחה ושופכים מעל סירופ סוכר, ומקשטים בפיסטוקים טחונים.
מתכון כנאפה ביתית מושלמת
צילום: מעיין פינטו

מקור: מעיין פינטו