קבלו מתכון מעולה להכנת כנאפה ביתית מושלמת.
כנאפה אסלית עם גבינת עזים עשירה ושנמסה בפה.

כנאפה ביתית מושלמת
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- סיר
- מחבת
מרכיבים
- 1 גביע גבינת עזים 200 גרם
- 1 גביע גבינת ריקוטה 200 גרם
- 1 כפית מי ורדים
- 400 גרם שערות קדאיף
- 200 גרם חמאה 1 חבילה גדולה
- צבע מאכל כתום
- 1 כוס סוכר
- 2 כפיות מיץ לימון
שלבי הכנה
- להכין את מי הסוכר: בסיר קטן להרתיח את הסוכר עם מים, מיץ לימון, ומי ורדים. (על כל כוס מים, כוס וחצי סוכר).
- כשמגיע לרתיחה לכבות ולתת לזה להתקרר.
- לפתוח לקערה את שערות הקדאיף. (רצוי גם לקצוץ אותן מעט)
- נערבב חצי מהחמאה עם צבע מאכל כתום (לא חייב) ולשפוך על שערות הקדאיף עד שכולן מצופות חמאה.
- נערבב את שתי הגבינות יחד ולהוסיף חצי כוס ממי הסוכר שהכנו.
- נחמם מחבת עם חמאה.
- נניח חצי כמות הקדאיף באופן אחיד ולשטח.
- כשמתחיל מעט להשחים מוסיפים את הגבינה ומעליה את שאר הקדאיף.
- מטגנים בערך 10 דקות מכל בצד (ניתן להרים עם מזלג את הקצוות על מנת לראות את גוון השערות).
- מניחים על צלחת שטוחה ושופכים מעל סירופ סוכר, ומקשטים בפיסטוקים טחונים.

מקור: מעיין פינטו
להשאיר תגובה