קבלו מתכון להכנת כרפס עם קציצות .
מנת סבתות מפנקת המשלבת קציצות בקר עם כרפס (סלרי), בצל, ולימון.
קציצות בקר עם כרפס
עם טעם עמוק ורוטב משגע
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית תבלין לקציצות ראס אל חנות
- ½ יחידה לימון פרוס
- ½ קילו בשר טחון
- 3 כף קמח מצה
- 2 יחידה עלי סלרי
- 1 יחידה ביצה
- 1 יחידה כרפס סלרי ראש גדול
- 1 יחידה בצל מטוגן
- 1 קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית כרכום
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- ½ כוס מי סודה
- 1 כף כורכום לתיבול הרוטב
- 3 כפות שמן
- 1 כף מרק עוף
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
לקציצות:
- נערבב יחד את הבשר טחון עם קמח מצה, ביצה, בצל מטוגן חתוך דק, 2 כפות שמן, וחצי כוס מי סודה מבקבוק.
- נתבל עם מלח, פלפל, ראס אל חנות, וכפית כורכום.
- נערבב היטב ונשאיר למנוחה של 15 דקות.
- ניצור קציצות בעזרת ידיים משומנות.
- נקלף ראש גדול של סלרי ונחתוך את הגבעולים לחתיכות בינוניות ביחד עם 2 עלים קצוצים.
- נכניס לסיר לבישול עם 3 כוסות מים, כף כרכום, ו-4 כפות שמן, ונבשל עד כמעט רכות.
- נוסיף מלח, פלפל גרוס, ומיץ מחצי לימון.
- נניח קציצות מעל ונבשל.
- נוסיף חצי לימון פרוס דק מעל.
- נוסיף כף מרק עוף ונמשיך לבשל על להבה נמוכה עד גמר הנוזלים.
מקור: כרפס עם קציצות – אורה ארגוב
נראה טעים. אבל לא הבנתי:
כתוב נקלף ראש סלרי ונחתוך את הגבעולים…
מה עושים עם ראש הסלרי ?
אודה על תשובתכם.
לקצוץ לריבועים קטנים, ולבשל עם הקציצות. אני נוהג לטגן מעט את הקציצות לפניץ