הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

כמו של סבתא: קציצות בקר עם כרפס

מתכון קציצות

קבלו מתכון להכנת כרפס עם קציצות .

מנת סבתות מפנקת המשלבת קציצות בקר עם כרפס (סלרי), בצל, ולימון.

מתכון קציצות

קציצות בקר עם כרפס

הדפסה
עם טעם עמוק ורוטב משגע
של: אורה ארגוב

ציוד

  • סיר

מרכיבים

  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית תבלין לקציצות ראס אל חנות
  • ½ יחידה לימון פרוס
  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 כף קמח מצה
  • 2 יחידה עלי סלרי
  • 1 יחידה ביצה
  • 1 יחידה כרפס סלרי ראש גדול
  • 1 יחידה בצל מטוגן
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית כרכום
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס מי סודה
  • 1 כף כורכום לתיבול הרוטב
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מרק עוף
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

שלבי הכנה

לקציצות:

  • נערבב יחד את הבשר טחון עם קמח מצה, ביצה, בצל מטוגן חתוך דק, 2 כפות שמן, וחצי כוס מי סודה מבקבוק.
  • נתבל עם מלח, פלפל, ראס אל חנות, וכפית כורכום.
  • נערבב היטב ונשאיר למנוחה של 15 דקות.
  • ניצור קציצות בעזרת ידיים משומנות.
  • נקלף ראש גדול של סלרי ונחתוך את הגבעולים לחתיכות בינוניות ביחד עם 2 עלים קצוצים.
  • נכניס לסיר לבישול עם 3 כוסות מים, כף כרכום, ו-4 כפות שמן, ונבשל עד כמעט רכות.
  • נוסיף מלח, פלפל גרוס, ומיץ מחצי לימון.
  • נניח קציצות מעל ונבשל.
  • נוסיף חצי לימון פרוס דק מעל.
  • נוסיף כף מרק עוף ונמשיך לבשל על להבה נמוכה עד גמר הנוזלים.
כמו של סבתא: קציצות בקר עם כרפס
צילום: אורה ארגוב

מקור: כרפס עם קציצות – אורה ארגוב