ירקות מוחמצים טעימים יותר מהחמוצים שבמסעדות! ירקות מוחמצים בהכנה ביתית, שיוצאים כל כך טעימים עד שמשלבים אותם בכל ארוחה וגם מנשנשים מהם לצד כוסית טובה או בירה. מתכון פשוט לירקות מוחמצים איכותיים שקשה להפסיק לאכול!
ירקות מוחמצים ביתיים
ירקות מוחמצים בהכנה ביתית קלה
מרכיבים
- 1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים ומושרה במי מלח
- 3 גזרים חתוכים לפרוסות אלכסוניות או למקלות
- 4 מלפפונים ירוקים פרוסים באלכסון
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים בקטעים של 3 ס”מ
- 3 פלפלים: אדום, כתום וצהוב, נקיים מזרעים ופרוסים לרצועות עבות מעט
- לפת חתוכה למקלות עבים
- 5 שיני שום
- פלפלון חריף פרוס דק
- ראש כרוב קטן פרוס לפלחים עבים, ללא הקלח.
- 1 חבילה שמיר שטוף היטב
- מלח
- ½ כוס חומץ
- 1 כף סוכר
שלבי הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הירקות, ומכינים צנצנות מעוקרות.
- ממלאים את הצנצנות בירקות ומדי שכבה שמים מעט שמיר ושום. ממש דוחסים שיהיה צפוף אבל לא מועכים את הירקות.
- מרתיחים מי מלח בכמות שתכסה את הירקות, מוסיפים חומץ, סוכר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
- יוצקים מיד את הנוזל הרותח לצנצנות וסוגרים אותן היטב.
- משאירים על השיש יממה, (בחורף אין בעיה), ולמוחרת שומרים במקרר לתקופה ארוכה.
הערות וטיפים
מוציאים מהצנצנת רק עם מלקחיים, לא עם הידיים, אחרת מתעפש מהר.
מקור: ירקות מוחמצים – אתי שחר
להשאיר תגובה