מתכון של כיסונים מהממים ומשגעים במילוי בשר, המתקבלים ברכות נפלאה ומרקם חלומי.
כיסוני בצק מעולים עם חווית טעמים עשירה שתמיד מרשימה את כל מי שטועם.

כיסונים רכים ומשגעים במילוי בשר
עשויים מבצק מושלם במלית עסיסית
ציוד
- מחבת רחבה
מרכיבים
למלית:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם חזה עוף טחון
- 3 כפות שמן
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- ¾1 כוס מים פושרים
שלבי הכנה
להכנת המלית:
- להזהיב את הבצל והשום ואז נוסיף את הבשרים ולטגן אותם עד שהבשר משנה את צבעו. לתבל במלח ופלפל שחור.
- לטחון את הבשר אחרי הטיגון במעבד מזון טחינה קלה לפירורים קטנים, ואז לצנן היטב.
להכנת הבצק:
- נלוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק. נעטוף בניילון נצמד ונקרר כשעה במקרר.
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק נרדד למלבן דק על משטח מקומח.
- לקרוץ עיגולים, ובכל עיגול נשים כפית מהמלית בשר ונסגור לחצי ירח.
- להדק היטב ונחבר את הקצוות של חצי הירח לעיגול. נשלוק את הכיסונים במים רותחים עם כפית מלח.
- כשהם צפים, לתת להם בישול עוד כחמש דקות ואז נוציא ונעביר למחבת החמה שלנו עם מעט שמן ומעט מרגרינה.
- במחבת לשים מעט שמן ומרגרינה, ומוסיפים שני בצלים חתוכים לרצועות, ונתבל במלח ופלפל שחור.
- להשחים את הבצלים ואז נוסיף את הכיסונים ולהקפיץ אותם כ-2 דקות.

מקור: כיסונים במילוי בשר – כרמית דהאן
הפולנים קוראים לכיסונים האלה "פירוגי". אפשר למלא גם עם תפ"א (פירה) ובצל מטוגן, להגיש עם שמנת חמוצה וואו ????
היי,
תודה רבה ששיתפת אותנו בידע שלך! 🙂
הכנתי פעמיים והיקפדתי עם הבצק לפי המצרכים. הוא יוצא רך דביק מאד, ובכלל לא נוח לעבודה. מה לעשות?
היי רחלי,
האם הוא עדיין לא נוח לעבודה אחרי הקירור?