קבלו מתכון של כיסונים טעימים ומשגעים במילוי בשר ברכות ומרקם חלומי.
כיסוני בצק מושלמים עם חווית טעמים עשירה וממכרת.
כיסונים רכים ומשגעים במילוי בשר
מבצק מושלם עם מלית עסיסית
ציוד
- מחבת
- סיר
מרכיבים
למלית:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 150 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם חזה עוף טחון
- 3 כפות שמן
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
- ¾ – 1 כוס מים פושרים
שלבי הכנה
להכנת המלית :
- להזהיב את הבצל והשום ואז להוסיף את הבשרים ולטגן אותם עד שהבשר משנה את צבעו.
- לתבל במלח ופלפל שחור.
- לטחון את הבשר אחרי הטיגון במעבד מזון טחינה קלה לפירורים קטנים, ואז לצנן היטב.
להכנת הבצק :
- ללוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק.
- לעטוף בניילון נצמד ונקרר כשעה במקרר.
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק לרדד למלבן דק על משטח מקומח.
- לקרוץ עיגולים, ובכל עיגול לשים כפית מהמלית בשר ולסגור לחצי ירח.
- להדק היטב ונחבר את הקצוות של חצי הירח לעיגול.
- לשלוק את הכיסונים במים רותחים עם כפית מלח.
- כשהם צפים, לתת להם בישול עוד כחמש דקות ואז להוציא ולהעביר למחבת החמה שלנו עם מעט שמן ומעט מרגרינה.
- במחבת לשים מעט שמן ומרגרינה, ולהוסיף שני בצלים חתוכים לרצועות, ולתבל במלח ופלפל שחור.
- להשחים את הבצלים ואז להוסיף את הכיסונים ולהקפיץ אותם כ-2 דקות.
מקור: כיסונים במילוי בשר – כרמית דהאן
שלום מה אפשר במקום ביצים
היי בתשבע,
אפשר לוותר על הביצים. הבצק אמנם יהיה טיפה שונה, אבל עדיין יהיה ניתן להכין את הכיסונים.
בהצלחה!