הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

כיסונים רכים ומשגעים במילוי בשר

מתכון כיסונים

קבלו מתכון של כיסונים טעימים ומשגעים במילוי בשר ברכות ומרקם חלומי.

כיסוני בצק מושלמים עם חווית טעמים עשירה וממכרת.

מתכון כיסונים

כיסונים רכים ומשגעים במילוי בשר

הדפסה
מבצק מושלם עם מלית עסיסית
של: כרמית מ.דהאן

ציוד

  • מחבת
  • סיר

מרכיבים

למלית:

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 100 גרם חזה עוף טחון
  • 3 כפות שמן

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן
  • ¾ – 1 כוס מים פושרים

שלבי הכנה

להכנת המלית :

  • להזהיב את הבצל והשום ואז להוסיף את הבשרים ולטגן אותם עד שהבשר משנה את צבעו.
  • לתבל במלח ופלפל שחור.
  • לטחון את הבשר אחרי הטיגון במעבד מזון טחינה קלה לפירורים קטנים, ואז לצנן היטב.

להכנת הבצק :

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק רך ומעט דביק.
  • לעטוף בניילון נצמד ונקרר כשעה במקרר.
  • לחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק לרדד למלבן דק על משטח מקומח.
  • לקרוץ עיגולים, ובכל עיגול לשים כפית מהמלית בשר ולסגור לחצי ירח.
  • להדק היטב ונחבר את הקצוות של חצי הירח לעיגול.
  • לשלוק את הכיסונים במים רותחים עם כפית מלח.
  • כשהם צפים, לתת להם בישול עוד כחמש דקות ואז להוציא ולהעביר למחבת החמה שלנו עם מעט שמן ומעט מרגרינה.
  • במחבת לשים מעט שמן ומרגרינה, ולהוסיף שני בצלים חתוכים לרצועות, ולתבל במלח ופלפל שחור.
  • להשחים את הבצלים ואז להוסיף את הכיסונים ולהקפיץ אותם כ-2 דקות.
מתכון כיסונים
צילום: כרמית מ.דהאן

מקור: כיס‎ונים במילוי בשר – כרמית דהאן