מתכון של כדורי יו יו מהממים ומושלמים באווריריות מפתיעה ורכות משגעת.
קינוח קליל וקל להכנה שתמיד יפתיע את המשפחה בטעמים מענגים.


כדורי יו יו מהממים
טעים כל כך שאף אחד לא יצליח להפסיק לאכול.
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח תופח מנופה
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים או מים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
- 3 ביצים
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מיץ תפוזים או מים
שלבי הכנה
להכנת הסירופ:
- נשים על הגז את הסוכר ומיץ תפוזים ונבשל כחצי שעה על אש בינונית.
להכנת הבצק:
- בקערה לשים את הקמח, סוכר, סוכר וניל ולערבב ואז להוסיף את השמן עם 3 ביצים ומיץ תפוזים.
- ללוש היטב ביד עד שמקבלים בצק רך ומעט דביק.
- אם הבצק דביק מדי להוסיף קמח.
- לכסות את הקערה למנוחה בחוץ של רבע שעה.
- אחרי מנוחה, לחמם שמן עמוק וליצור כדורים קטנים בגודל של ענב. זהירות הם מתנפחים.
- לטגן כל פעם 6-8 כדורים עד להזהבה יפה.
- לאחר מכן להוציא למסננת וככה מסיימים את כל הבצק.
- בסיר עם הסירופ לטבול את הכדורים ולצפות אותם ואז ישר להעביר לקערה עם קוקוס ולצפות היטב.
- אפשר גם בלי קוקוס אם לא אוהבים.
- להעביר לאחסון בחוץ בכלי אטום.

מקור: גביניות משגעות – שרית יצחקי
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @sarit_itzhaky0
נראה מתכון מעולה
האם ניתן לאפות במקום לטגן?
היי רותי,
אפשר בהחלט לאפות עם ספריי שמן ב-250 מעלות למשך 10-15 דקות.
זה לא יוצא טעים כמו בטיגון אבל שווה לנסות.
בהצלחה 🙂