ירקות בתנור, אפויים וצלויים, במרקם טעים ובתיבול עדין שזה פשוט מעדן!
מתכון קל ביותר שמכינים במהירות ויש לכם תוספת משגעת וטעימה.
ירקות צלויים בתנור בטעם מושלם
מתכון קל לירקות אפויים בתנור בתיבול עדין
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות ושבושלו חלקית כ־7 דקות מומלץ מהזן האדום.
- 3 גזרים גדולים קלופים שטופים חתוכים לעיגולים עבים
- 2 קישואים גדולים שטופים חתוכים לקוביות עבות אין צורך לקלף.
- 1 בצל גדול סגול או לבן חתוך לשמיניות
- 2 בטטות גדולות קלופות שטופות חתוכות לקוביות עבות
- 2 פלפל אדום גמבה שטופים חתוכים לקוביות
- ¼ קילו שעועית ירוקה טריה או קפואה
- 6 שיני שום קלופים קצוצים גס
תבלינים:
- 5 כפות שמן זית או 5 כפות שמן קנולה
- 2 כפות גדושות של עשבי תיבול בניחוח איטלקי
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף שום גבישי או כף אבקת שום
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית טימין
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף אפשר לוותר.
שלבי הכנה
- נשים בקערה גדולה את כל הירקות.
- נוסיף שמן, תבלינים ונערבב בידיים עד שכל הירקות עטופים היטב בתבלינים ובשמן.
- נעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונסדר בשכבה אחת, לא בגבהים, ככה שכל הירקות ייאפו בצורה מושלמת.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־40-50 דקות עד להזהבה קלה.
הערות וטיפים
לאפיית כל הירקות בצורה מושלמת, כדאי לחתוך אותם בגודל שווה, בערך לגודל ס”מ וחצי.
מקור: לאה מאיר
האם ניתן לשלב עגבניות? אם כן איך? תודה
היי יבגניה,
בוודאי, את יכולה לשים שרי שלמות או חצי, ואפשר גם לחתוך עגבניה רגילה לרבעים או לפרוסות.
שבת שלום 🙂