אין שבת בלי מנוחה, אין שבת בלי קידוש, אין שבת בלי שולחן סלטים עשיר, ואין שבת בלי חלה לשבת שאופים בבית בקלות!
עם מתכון קליל ונהדר שכולל בסך הכל 5 מרכיבים, ותקבלו חלה לשבת שתפנק אתכם בטעם נדיר ועשיר של בית.
טעם עשיר של בית: חלות לשבת (5 מרכיבים בלבד)
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- 3 כוסות מים כוס חד פעמי חם בהדרגה
שלבי הכנה
- ללוש היטב את כל החומרים לבצק אחיד. נתפיח שעה, נכסה בניילון ומגבת.
- לחלק את הבצק לשניים, ניצור חלה מ-3 רצועות ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
- לתת תפיחה בחוץ של חצי שעה, נבריש בחלמון ביצה (צהוב)
- לפזר שומשום, לחמם תנור מראש על 170 מעלות טורבו ולאפות עד להשחמה.
מקור: חלות לשבת – מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
נראה מעולה.
תודה על המתכון.
שאלות:
שמרים יבשים או טריים?
מה החום של התנור אם אין לי טורבו?
התפחה שניה ללא מגבת או עם?
בקשר ללישה ,
בלי מקסר האם אפשר ללוש ביד, ?
המון תודה ????????
היי אורלי,
נשמח לענות על שאלותייך:
שמרים יבשים, אבל אפשר גם שמרים טריים אם את יודעת לעבוד איתם.
חום התנור 180 מעלות.
התפחה תמיד עם כיסוי שהבצק לא יתייבש.
אפשר בהחלט ללוש ביד, לא חייבים מיקסר.
בהצלחה!!