הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

מתכון טנזיה

מתכון להכנת טנזיה – תבשיל פירות יבשים מרוקאי!

תבשיל נוסטלגי טעים וקל להכנה שחובה להכין!

מתכון טנזיה

טנזיה פירות יבשים מרוקאי

הדפסה
משתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • מחבת

מרכיבים

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • פירות יבשים שזיפים, צימוקים, תאנים, חמוציות, משמש, כל מה שבא לכן – חופן מכל פרי
  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום או זעפרן
  • קשיו אגוזים, בוטנים, שומשום

שלבי הכנה

  • נשרה פירות יבשים במים חמים 10 דקות לריכוך ונסנן.
  • נטגן את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מזהיבים, נוסיף 5 כפות סילאן.
  • 2 כפות סוכר, חצי כפית קינמון, חצי כפית כורכום – (אפשר זעפרן במקום) ונערבב את הכל ביחד.
  • על להבה ואש נמוכה נוסיף את הפירות היבשים יחד עם כוס מים חמים עד לאידוי כל המים.
  • במחבת נפרדת נטגן קלות, קשיו, בוטנים, אגוזים.
  • אחרי הטיגון נוסיף את הפיצוחים על הפירות היבשים ונפזרמעל שומשום.
מתכון טנזיה
צילום: אילנית בניזרי

מקור: טנזיה אילנית בניזרי