מתכון להכנת טנזיה – תבשיל פירות יבשים מרוקאי!
תבשיל נוסטלגי טעים וקל להכנה שחובה להכין!
טנזיה פירות יבשים מרוקאי
משתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
ציוד
- מחבת
מרכיבים
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- פירות יבשים שזיפים, צימוקים, תאנים, חמוציות, משמש, כל מה שבא לכן – חופן מכל פרי
- 5 כפות סילאן
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית כורכום או זעפרן
- קשיו אגוזים, בוטנים, שומשום
שלבי הכנה
- נשרה פירות יבשים במים חמים 10 דקות לריכוך ונסנן.
- נטגן את הבצלים עם מעט שמן עד שהם מזהיבים, נוסיף 5 כפות סילאן.
- 2 כפות סוכר, חצי כפית קינמון, חצי כפית כורכום – (אפשר זעפרן במקום) ונערבב את הכל ביחד.
- על להבה ואש נמוכה נוסיף את הפירות היבשים יחד עם כוס מים חמים עד לאידוי כל המים.
- במחבת נפרדת נטגן קלות, קשיו, בוטנים, אגוזים.
- אחרי הטיגון נוסיף את הפיצוחים על הפירות היבשים ונפזרמעל שומשום.
להשאיר תגובה