הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

טנזיה מרוקאית לראש השנה (טנזייה)

מתכון טנזיה

מתכון של טנזיה מרוקאית – תבשיל פירות יבשים מתקתק שמשדרג את הארוחה שעושה אווירה חגיגית.

תוספת מושלמת נוסטלגית וטעימה לסעודת ראש השנה ולתקופת החגים בכלל.

מתכון טנזיה

טנזיה מרוקאית לראש השנה (טנזייה)

הדפסה
תבשיל שעשוי מפירות יבשים ונותן תחושה חגיגית יותר!
של: נועם זיגדון

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • מחבת

מרכיבים

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
  • 150 גרם שזיפים
  • 150 גרם משמשים
  • 150 גרם צימוקים
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 150 גרם שקדים מולבנים
  • ½ כוס שומשום
  • קשיו חמוציות בוטנים לא חובה
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • ¼ כפית כורכום
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • ¼ כפית מלח

שלבי הכנה

  • נטגן את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון שחום, ואז מוסיפים את הפיצוחים ומטגנים כ-3 דקות.
  • נוסיף את הסילאן והסוכר ומערבבים היטב.
  • נוסיף את המים ואז מכניסים את המקל קינמון והאניס.
  • נתבל בכורכום מלח פלפל שחור גרוס.
  • נביא לרתיחה, ואז מבשלים על אש בינונית להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
מתכון טנזיה
צילום: נועם זיגדון

מקור: טנזיה מתכון – נועם זיגדון
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון