אם גם לכם מתחשק לפנק לכבוד הפסח בעוגה מרשימה ומיוחדת מבחוץ, וגם מפתיעה וטעימה מבפנים, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית כשרה לפסח שמכינים ללא קמח כלל, ובתמורה מקבלים תענוג נדיר במראה תפוח וסדוק מבחוץ, ובפנים מרקם שוקולדי עשיר עם שקדים מפנקים.
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית לפסח
ציוד
- תבנית קפיצית קוטר 26
מרכיבים
- 250 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 6 ביצים גדולות מופרדות
- 200 גרם סוכר
- 250 גרם שקדים טחונים דק
- קורט מלח
- 2 כפות ליקר פרנג’ליקו / ליקר קפה/ ברנדי/ רום/ אמרטו
- אבקת סוכר לקישוט
שלבי הכנה
- נמיס את השוקולד וחמאה מעל בן מארי (נשים בקערה חסינה לחום ונניח מעל סיר עם מים רותחים, ללא מגע במים, השוקולד יימס מהאדים). ואז נערבב לתערובת חלקה ונניח לצינון.
- נקציף את החלמונים במהירות גבוהה, נוסיף בהדרגה ¾ כוס סוכר, ונקציף למספר דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- נוסיף לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד, ונערבב בתנועות קיפול. נוסיף גם את השקדים ואת הליקר, נערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
- נקציף חלבונים עם קורט מלח לקצף לבן, נוסיף את רבע כוס הסוכר ונקציף עוד 3 עד 4 דקות לקצף יציב.
- נערבב את קצף החלבונים בהדרגה ובתנועות קיפול לתערובת החלמונים ושוקולד.
- נשים בתבנית משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש ב 160 מעלות, למשך 50 דקות בערך.
- לפני ההגשה נקשט באבקת סוכר.
מקור: טורטה קפרזה – עוגת שוקולד – ריקי כהן
להשאיר תגובה