הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

טורטה קפרזה | עוגת שוקולד איטלקית לפסח

עוגת שוקולד
צילום: ריקי כהן

אם גם לכם מתחשק לפנק לכבוד הפסח בעוגה מרשימה ומיוחדת מבחוץ, וגם מפתיעה וטעימה מבפנים, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית כשרה לפסח שמכינים ללא קמח כלל, ובתמורה מקבלים תענוג נדיר במראה תפוח וסדוק מבחוץ, ובפנים מרקם שוקולדי עשיר עם שקדים מפנקים.

עוגת שוקולד

טורטה קפרזה – עוגת שוקולד איטלקית לפסח

הדפסה
מרשימה מבחוץ וטעימה מבפנים
של: ריקי כהן

ציוד

  • תבנית קפיצית קוטר 26

מרכיבים

  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 6 ביצים גדולות מופרדות
  • 200 גרם סוכר
  • 250 גרם שקדים טחונים דק
  • קורט מלח
  • 2 כפות ליקר פרנג’ליקו / ליקר קפה/ ברנדי/ רום/ אמרטו
  • אבקת סוכר לקישוט

שלבי הכנה

  • נמיס את השוקולד וחמאה מעל בן מארי (נשים בקערה חסינה לחום ונניח מעל סיר עם מים רותחים, ללא מגע במים, השוקולד יימס מהאדים). ואז נערבב לתערובת חלקה ונניח לצינון.
  • נקציף את החלמונים במהירות גבוהה, נוסיף בהדרגה ¾ כוס סוכר, ונקציף למספר דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • נוסיף לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד, ונערבב בתנועות קיפול. נוסיף גם את השקדים ואת הליקר, נערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
  • נקציף חלבונים עם קורט מלח לקצף לבן, נוסיף את רבע כוס הסוכר ונקציף עוד 3 עד 4 דקות לקצף יציב.
  • נערבב את קצף החלבונים בהדרגה ובתנועות קיפול לתערובת החלמונים ושוקולד.
  • נשים בתבנית משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש ב 160 מעלות, למשך 50 דקות בערך.
  • לפני ההגשה נקשט באבקת סוכר.
עוגת שוקולד
צילום: ריקי כהן

מקור: טורטה קפרזה – עוגת שוקולד – ריקי כהן