כלי מאד שימושי לבישול ואפייה הוא טבלת המרת מידות אפייה ובישול. הטבלה מאפשרת שימוש נכון בחומרים השונים ומונעת טעויות ובלבול.
טבלאות המרות מידות אפייה ובישול
מידות כלליות
- 1 כוס = 240 מ”ל
- 3/4 כוס = 180 מ”ל
- 2/3 כוס = 160 מ”ל
- 1/2 כוס = 120 מ”ל
- 1/3 כוס = 80 מ”ל
- 1/4 כוס = 60 מ”ל
- 1 כף = 15 מ”ל
- 1 כפית = 3 מ”ל
חומרים בסיסיים
- 1 כוס קמח = 140 גרם
- 1 כף קמח = 10 גרם
- 1 כוס קמח מלא = 125 גרם
- 1 כף קמח מלא = 8 גרם
- 1 כוס קורנפלור = 140 גרם
- 1 כף קורנפלור = 10 גרם
- 1 כוס קקאו = 140 גרם
- 1 כף קקאו = 10 גרם
- 1 כוס סולת = 200 גרם
- 1 כף סולת = 10 גרם
- 1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם
- 1 כף אבקת סוכר = 8 גרם
- 1 כוס סוכר/ סוכר חום בהיר (דמררה) = 200 גרם
- 1 כף סוכר/ סוכר חום בהיר (דמררה) = 10 גרם
- 1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם
- 1 כף(דחוסה) סוכר חום כהה = 15 גרם
- 1 כף מלח = 20 גרם
- 1 כפית מלח = 5 גרם
חומרי התפחה ומייצבים
- 1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
- 1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
- 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרים טריים (שמרית)= 2 כפות (17 גרם) שמרים יבשים.
- 1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
- 1 שקית אבקת ג’לטין = 14 גרם | 1 כפית = 5 גרם
- 1 כפית פקטין = 5 גרם
איך מכינים קמח תופח תוצרת בית?
- 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
- 1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה
חומרים יבשים ותבלינים
- 1 כף קינמון טחון = 10 גרם או 1 כפית = 5 גרם
- 1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם
- 1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם
- 1 כוס קוקוס = 100 גרם
- 1 כוס פרג טחון = 100 גרם
- 1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
- 1 כפית הל טחון = 5 גרם
- 1 כפית נס קפה = 5 גרם
נוזלים, סירופים ורטבים
כדאי להשתמש במד ליטר
- 1 כוס דבש/ סילאן = 360 גרם
- 1 כף דבש/ סילאן = 20 גרם
- 1 כוס סירופ תירס/ גלוקוזה = 360 גרם
- 1 כף סירופ תירס/ גלוקוזה = 20 גרם
- 1 כוס מייפל אמתי = 240 גרם
- 1 כוס שמן = 200 גרם
- 1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
- 1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ”ל א
- 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
- 1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ”ל
- 1 מיכל יוגורט = 200 מ”ל
- 1 כוס חלב/ חלב סויה = 240 מ”ל
- 1 כף חלב/ חלב סויה = 15 מ”ל
- 1 כוס מים = 240 מ”ל
- 1 כף מים = 15 מ”ל
- 1 כוס מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 240 מ”ל
- 1 כף מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 15 מ”ל
- 1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ”ל
ממרחים ותוספות
- 1 כוס ריבה = 330 גרם
- 1 כוס נוטלה = 280 גרם
- 1 כוס שוקולד צ’יפס = 200 גרם
- 1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
- 1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
- 1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
- 1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
- 1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
- 1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
- 1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם
עכשיו כשיש לכם טבלת המרת מידות אפייה ובישול, רוצים גם מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס?
להשאיר תגובה