הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

טבלת המרת מידות אפייה ובישול

טבלת המרת מידות אפייה ובישול

כלי מאד שימושי לבישול ואפייה הוא טבלת המרת מידות אפייה ובישול. הטבלה מאפשרת שימוש נכון בחומרים השונים ומונעת טעויות ובלבול.

טבלת המרת מידות אפייה ובישול

טבלאות המרות מידות אפייה ובישול

מידות כלליות

  • 1 כוס = 240 מ”ל
  • 3/4 כוס = 180 מ”ל
  • 2/3 כוס = 160 מ”ל
  • 1/2 כוס = 120 מ”ל
  • 1/3 כוס = 80 מ”ל
  • 1/4 כוס = 60 מ”ל
  • 1 כף = 15 מ”ל
  • 1 כפית = 3 מ”ל

חומרים בסיסיים

  • 1 כוס קמח = 140 גרם
  • 1 כף קמח = 10 גרם
  • 1 כוס קמח מלא = 125 גרם
  • 1 כף קמח מלא = 8 גרם
  • 1 כוס קורנפלור = 140 גרם
  • 1 כף קורנפלור = 10 גרם
  • 1 כוס קקאו = 140 גרם
  • 1 כף קקאו = 10 גרם
  • 1 כוס סולת = 200 גרם
  • 1 כף סולת = 10 גרם
  • 1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם
  • 1 כף אבקת סוכר = 8 גרם
  • 1 כוס סוכר/ סוכר חום בהיר (דמררה) = 200 גרם
  • 1 כף סוכר/ סוכר חום בהיר (דמררה) = 10 גרם
  • 1 כוס (דחוסה) סוכר חום כהה = 240 גרם
  • 1 כף(דחוסה) סוכר חום כהה = 15 גרם
  • 1 כף מלח = 20 גרם
  • 1 כפית מלח = 5 גרם

חומרי התפחה ומייצבים

  • 1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
  • 1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרים טריים (שמרית)= 2 כפות (17 גרם) שמרים יבשים.
  • 1 כפית סודה לשתייה = 5 גרם
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל = 10 גרם
  • 1 שקית אבקת ג’לטין = 14 גרם | 1 כפית = 5 גרם
  • 1 כפית פקטין = 5 גרם

איך מכינים קמח תופח תוצרת בית?

  • 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

חומרים יבשים ותבלינים

  • 1 כף קינמון טחון = 10 גרם או 1 כפית = 5 גרם
  • 1 כוס שקדים/ אגוזים טחונים = 100 גרם
  • 1 כוס אגוזים קצוצים = 85 גרם
  • 1 כוס קוקוס = 100 גרם
  • 1 כוס פרג טחון = 100 גרם
  • 1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
  • 1 כפית הל טחון = 5 גרם
  • 1 כפית נס קפה = 5 גרם

נוזלים, סירופים ורטבים

כדאי להשתמש במד ליטר

  • 1 כוס דבש/ סילאן = 360 גרם
  • 1 כף דבש/ סילאן = 20 גרם
  • 1 כוס סירופ תירס/ גלוקוזה = 360 גרם
  • 1 כף סירופ תירס/ גלוקוזה = 20 גרם
  • 1 כוס מייפל אמתי = 240 גרם
  • 1 כוס שמן = 200 גרם
  • 1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם
  • 1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ”ל א
  • 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה = 200 מ”ל
  • 1 מיכל יוגורט = 200 מ”ל
  • 1 כוס חלב/ חלב סויה = 240 מ”ל
  • 1 כף חלב/ חלב סויה = 15 מ”ל
  • 1 כוס מים = 240 מ”ל
  • 1 כף מים = 15 מ”ל
  • 1 כוס מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 240 מ”ל
  • 1 כף מיץ תפוזים/ מיץ לימון = 15 מ”ל
  • 1 כף אספרסו (המשקה) = 15 מ”ל

ממרחים ותוספות

  • 1 כוס ריבה = 330 גרם
  • 1 כוס נוטלה = 280 גרם
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס = 200 גרם
  • 1 כוס ריבת חלב = 400 גרם
  • 1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם
  • 1 כוס ממרח חלבה = 400 גרם
  • 1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם
  • 1 כוס פירות יער קפואים = 125 גרם
  • 1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
  • 1 פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם

עכשיו כשיש לכם טבלת המרת מידות אפייה ובישול, רוצים גם מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס?