מחפשים מתכון של עוגה עשירה בטעמים, במרקם מנצח – ואפילו קלה להכנה? קבלו, טארט שקדים עם קרם פטיסייר:
טארט עם חגיגה של טעמים שעושה חשק לעוד, בההכנה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים!
טארט שקדים עם קרם פטיסייר
ציוד
- כוס זכוכית ידית סטנדרטית 240 מ”ל
- שקית זילוף ללא צנתר
- מיקסר
מרכיבים
- 3 ביצים להפריד: 3 חלמונים ו-3 חלבונים
- 4 כפות סוכר
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 1 כף קורנפלור
- ½ כוס סוכר
- מלח קורט
- ½ כוס שמן
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- 1 כוס קמח
- 10 גרם אבקת אפייה 1 שקית
- חמאה מעט לשימון התבנית
- שקדים פרוסים מולבנים
- אבקת סוכר לפיזור מעל
שלבי הכנה
בסיר שטוח:
- נכניס לסיר חלמון ביצה (שומרים את החלבון), 4 כפות סוכר, 250 מ”ל שמנת להקצפה וכף גדושה של קורנפלור.
- לערבב היטב ולבשל על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
- בתחילה המרקם דליל, ברגע שהסיר על סף רתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב עד להסמכה.
- כשהמרקם סמיך, להעביר לקערה קטנה ולעטוף עם ניילון צמוד לקרם.
- להשאיר בטמפרטורת החדר עד להתקררות.
בקערת מיקסר:
- לערבל 3 חלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. להוסיף בהדרגה:½ כוס סוכר וקמצוץ מלח.
- להמשיך לערבל במהירות נמוכה ולהוסיף 2 חלמונים, ½ כוס שמן ו- 100 מ”ל שמנת חמוצה. לערבל כדקה נוספת ונכבה את המיקסר.
- לנפות פנימה 1 כוס מלאה קמח ושקית אבקת אפייה (10 גרם). לאחר מכן, לקפל בתנועות עטיפה.
- לשפוך לתבנית פאי משומנת במעט חמאה ומצופה בנייר אפיה- משומן אף הוא.
- מומלץ לבחור בתבנית זכוכית עם שוליים גבוהים.
- נבחש היטב את קרם הפטיסייר. במידה וסמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב ולטרוף לקרם חלק ואחיד במרקם יציב.
- להעביר את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר, ולזלף בצורת ספירלה – מהאמצע לכיוון חוץ. במרווחים, נפזר שקדים פרוסים מולבנים.
- לאפות בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות עד להשחמה והתייצבות, כ-40-45 דקות.
- להוציא מהתנור ונפזר אבקת סוכר.
מקור: צחית חמו
מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: הצפיחית של צחית
איפה פה השקדים?????????
היי רות,
תודה רבה ששמת לב לטעות! הוספנו את השקדים לרשימת המצרכים.
מקווים שתכיני ותיהני מהטארט 🙂
לא הבנתי איפה השקדים בטארט שקדים….
היי יובל,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הטעות!
בתיאבון ושבת שלום 🙂
איפה כאן השקדים?
היי שרה,
צודקת, הוספנו שקדים פרוסים מולבנים לרשימת המצרכים 🙂
תודה רבה שהערת על כך לתשומת ליבנו, שבת שלום!