הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

טארט שקדים עם קרם פטיסייר

מתכון טארט שקדים

מחפשים מתכון של עוגה עשירה בטעמים, במרקם מנצח – ואפילו קלה להכנה? קבלו, טארט שקדים עם קרם פטיסייר:

טארט עם חגיגה של טעמים שעושה חשק לעוד, בההכנה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים!

מתכון טארט שקדים

טארט שקדים עם קרם פטיסייר

הדפסה
טארט עם חגיגה של טעמים שעושה חשק לעוד, בהכנה פשוטה יותר ממה שאתם חושבים!
של: צחית חמו

ציוד

  • כוס זכוכית ידית סטנדרטית 240 מ”ל
  • שקית זילוף ללא צנתר
  • מיקסר

מרכיבים

  • 3 ביצים להפריד: 3 חלמונים ו-3 חלבונים
  • 4 כפות סוכר
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 כף קורנפלור
  • ½ כוס סוכר
  • מלח קורט
  • ½ כוס שמן
  • 100 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 כוס קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה 1 שקית
  • חמאה מעט לשימון התבנית
  • שקדים פרוסים מולבנים
  • אבקת סוכר לפיזור מעל

שלבי הכנה

בסיר שטוח:

  • נכניס לסיר חלמון ביצה (שומרים את החלבון), 4 כפות סוכר, 250 מ”ל שמנת להקצפה וכף גדושה של קורנפלור.
  • לערבב היטב ולבשל על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד.
  • בתחילה המרקם דליל, ברגע שהסיר על סף רתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב עד להסמכה.
  • כשהמרקם סמיך, להעביר לקערה קטנה ולעטוף עם ניילון צמוד לקרם.
  • להשאיר בטמפרטורת החדר עד להתקררות.

בקערת מיקסר:

  • לערבל 3 חלבונים עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. להוסיף בהדרגה:½ כוס סוכר וקמצוץ מלח.
  • להמשיך לערבל במהירות נמוכה ולהוסיף 2 חלמונים, ½ כוס שמן ו- 100 מ”ל שמנת חמוצה. לערבל כדקה נוספת ונכבה את המיקסר.
  • לנפות פנימה 1 כוס מלאה קמח ושקית אבקת אפייה (10 גרם). לאחר מכן, לקפל בתנועות עטיפה.
  • לשפוך לתבנית פאי משומנת במעט חמאה ומצופה בנייר אפיה- משומן אף הוא.
  • מומלץ לבחור בתבנית זכוכית עם שוליים גבוהים.
  • נבחש היטב את קרם הפטיסייר. במידה וסמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב ולטרוף לקרם חלק ואחיד במרקם יציב.
  • להעביר את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר, ולזלף בצורת ספירלה – מהאמצע לכיוון חוץ. במרווחים, נפזר שקדים פרוסים מולבנים.
  • לאפות בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות עד להשחמה והתייצבות, כ-40-45 דקות.
  • להוציא מהתנור ונפזר אבקת סוכר.
מתכון טארט שקדים
צילום: צחית חמו

מקור: צחית חמו
מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: הצפיחית של צחית