חצ’פורי, מאפה גבינות מסורתי מהמטבח הגיאורגי! מתכון אליפות למאפה ממכר שמכינים בקלות!
מתכון קל מאוד להכנה ותקבלו מאפה גבינות עשיר ומפנק, עשוי מבצק פריך ובמילוי שלל גבינות!

חצ’פורי גבינות מושלם וקל להכנה
טעם ונדיר מבצק פריך וחלומי בצורת סירות קטנות!
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- 1 כפית סוכר
- ¼ כוס שמן
- ½1 כפות שמרים
- ½2 כוסות מים פושרים
למילוי גבינות: (אפשר גם להחליף בכל גבינה אחרת שתרצו)
- קוטג’ לפי הטעם
- בולגרית לפי הטעם
- צפתית לפי הטעם
- גבינה צהובה מגוררת לפי הטעם
- שום לפי הטעם
- שמיר קצת
- פטרוזיליה לפי הטעם
שלבי הכנה
- נערבב את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק, וניתן לו מנוחה של שעה וחצי בערך.
- נכין את המלית על ידי ערבוב כל החומרים יחד. ניתן למלא גם בכל סוג של גבינות שיש בבית.
- נחלק את הבצק ל-30 כדורים בערך.
- נגלגל בקצה וגם בקצה השני כמו רולדה ואז נסגור קצוות שלא יפתח.
- נמלא את החצ’פורי, ונסגור את הקצוות ממש ממש טוב.
- נמרח ביצה ושומשום, ונכניס לאפייה בטורבו בתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבה.

מקור: רלי רחל ואזנה
להשאיר תגובה