הפעם פינקנו אתכם באמת באחד המתכונים המצוינים של חציל קלוי בתנור שלא תרצו לוותר עליו אף פעם בשולחן שבת שלכם.
מנה של חציל אפוי נהדרת ורכה, בשרנית וריחנית שתעשה לכם סופ”ש טעים ומפנק בצד חלה טרייה, טחינה רעננה או לגמרי לבד.
חציל אפוי בתנור – קליל, בשרני וריחני
מנה של חציל אפוי נהדרת ורכה, בשרנית וריחנית שתעשה לכם סופ”ש טעים ומפנק בצד חלה טרייה.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1-2 חצילים שטופים חתוכים לפלחים עגולים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב:
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- 1 כפית סילאן
- ½ כפית חרדל דיז'ון
- ½ כפית סחוג חריף
- 1 צרור פטרוזיליה חתוכה דקה דקה
- 2 גבעולי בצל ירוק / עירית
- 2 שיני שום פרוסים דק
שלבי הכנה
- להכין תבנית עם נייר אפייה ולהניח את כל פרוסות החציל.
- לערבב 3 כפות שמן זית, כפית פפריקה אדומה, 1/4 כפית פלפל שחור.
- להבריש עם מברשת סילקון כל פלח חציל משני הצדדים עם התערובת שבצלוחית.
- להכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד להשחמה. להוציא מהתנור ונקרר.
- לשקשק היטב את כל חומרי הרוטב.
- להעביר את החצילים לקערה ולזלף עם הרוטב מסביב.
- לפזר ונעטר את החצילים בפטרוזיליה, בצל ירוק או עירית ושום פרוס וניתן לטעמים להיספג.
מקור: צביה אורן
להשאיר תגובה