מתכון של סלט חצילים בתחמיץ בטעם אליפות ובסגנון מרוקאי מעלף
טעמים פיקנטיים נהדרים של חצילים, עגבניות ופלפלים אפויים בשלמות ועם בישול קצר בתיבול משובח.

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)
הכנה קלה, ויש לכם חצילים שלא תפסיקו לזלול
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- מחבת
מרכיבים
- 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 1 פלפל חריף
- 6 שיני שום פרוסות דק
- ¼ כוס חומץ
- ¼ כוס שמן קנולה
- מלח לפי הטעם
שלבי הכנה
- לשטוף את החצילים ונפרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
- לפזר מעל לחצילים מלח ולהניח במסננת נשרה במשך חצי שעה.
- לאחר מכן לשטוף ולטגן עם מעט שמן עד שמזהיב מכל צד . להניח על נייר סופג.
- לקלות את הפלפלים על הגז או בתנור ואז לקלף ולחתוך לרצועות.
לתחמיץ:
- להרתיח ולבשל את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן במשך כ- ¼ שעה. להוסיף את השום ולערבב.
- לסדר בכלי (עדיף מזכוכית) שכבת חצילים, לפזר מעל פלפלים, שוב חצילים ומעל פלפלים.
- לצקת מעל את רוטב התחמיץ ולהשרות כ-12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.
להגשה:
- לקצוץ פטרוזיליה טרייה, לפזר מעל ולהגיש לצד פרוסות לחם או חלה מתוקה טרייה – השילוב המנצח!

מקור: סלט חצילים קלויים – דורית אלישע
לא הבנתי מה עושים עם העגבניות,, ומה הרוטב לתחמיץ
היי מירב,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את המתכון.
בהצלחה
איפה רכיבי התחמיץ? על איזה עגבניה מדובר???
היי לאה,
המתכון מופיע במלואו כולל רכיבי התחמיץ.
אנא בדקי ואם עדיין יש בעיה, חזרי אלינו 🙂
עדיין לא מופיע מרכיבים לתחמיץ…
תחילה נכתב לפרוס את החציל להמליח, אחר כך הנחיות אחרות לגבי החציל, מוטב היה לעבור תחילה על המתכון בטרם שיגורו
היי חביבה,
עברנו על ההוראות והן די ברורות – פורסים, ממליחים, ולאחר מכן מסדרים בשכבות עם הפלפלים.
אם עדיין לא ברור, נשמח לתגובתך 🙂
מה עם המרכיבים של הרוטב?הכי חשוב!
היי אודטה,
המרכיבים של התחמיץ מופיעים ברשימה מייד אחרי החצילים והפלפלים.
בהצלחה 🙂