הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)

מתכון סלט חצילים

מתכון של סלט חצילים בתחמיץ בטעם אליפות ובסגנון מרוקאי מעלף

טעמים פיקנטיים נהדרים של חצילים, עגבניות ופלפלים אפויים בשלמות ועם בישול קצר בתיבול משובח.

מתכון סלט חצילים

חצילים בתחמיץ מרוקאי מעלף (אין שולחן שבת בלעדיו!)

הדפסה
הכנה קלה, ויש לכם חצילים שלא תפסיקו לזלול
של: רוזה וולפסון

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • מחבת

מרכיבים

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים צהובים
  • 1 פלפל חריף
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • מלח לפי הטעם

שלבי הכנה

  • לשטוף את החצילים ונפרוס לעיגולים בעובי 1 ס”מ.
  • לפזר מעל לחצילים מלח ולהניח במסננת נשרה במשך חצי שעה.
  • לאחר מכן לשטוף ולטגן עם מעט שמן עד שמזהיב מכל צד . להניח על נייר סופג.
  • לקלות את הפלפלים על הגז או בתנור ואז לקלף ולחתוך לרצועות.

לתחמיץ:

  • להרתיח ולבשל את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן במשך כ- ¼ שעה. להוסיף את השום ולערבב.
  • לסדר בכלי (עדיף מזכוכית) שכבת חצילים, לפזר מעל פלפלים, שוב חצילים ומעל פלפלים.
  • לצקת מעל את רוטב התחמיץ ולהשרות כ-12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.

להגשה:

  • לקצוץ פטרוזיליה טרייה, לפזר מעל ולהגיש לצד פרוסות לחם או חלה מתוקה טרייה – השילוב המנצח!
מתכון סלט חצילים
צילום: דורית אלישע

מקור: סלט חצילים קלויים – דורית אלישע