הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חמין עם בשר בקר הכי מושלם

מתכון חמין

קבלו מתכון של תבשיל חמין הכי מושלם שיש עם בשר בקר עסיסי ברוטב נדיר.

אין מעולה יותר לשבת חורפית ממנת חמין שתפנק את כל המשפחה.

מתכון חמין

חמין עם בשר בקר

הדפסה
תבשיל עסיסי ברוטב נדיר וטעים
של: פרח גבסו

ציוד

  • סיר
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • ¼1 קילו נתח שפונדרה/אסאדו
  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • עלי דפנה
  • 2 כוסות חיטה
  • 2 כוסות שעועית או חומוס
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 בטטות קטנות
  • 6 ביצים קשות

מצרכים לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל חתוך דק
  • 3 שיני שום שלמים
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות אבקת
  • מרק עוף
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפות ממרח תמרים לא חייב אבל מוסיף צבע וטעם
  • מים לפי הצורך

שלבי הכנה

  • יום לפני נשרה את החומוס והשעועית במים ומידי פעם נחליף את המים.
  • בסיר עמוק לטגן ממש קלות עם רבע כוס שמן את הבצל הגס.
  • להוסיף את נתחי הבשר עם עלי דפנה ולטגן לחצי שעה משתי הצדדים.
  • להוסיף מים עד גובה הנתחים ולהביא לרתיחה.
  • להעביר את הסיר ללהבה בינונית ולהמשיך לבשל את הנתחים לבד עד ארבעים דקות.
  • כאן יש 2 אפשריות, האחת להמשיך לבשל על ציר הבקר את החמין, או לסנן את הציר ולבנות סיר חדש עם התוספות והתבלינים.
  • אם מדובר בבשר טרי ובפרט אסאדו או צוואר אז מומלץ להמשיך בישול על הציר. אבל אם מדובר בבשר קפוא או נתח אחר מלבד האסאדו או הצוואר אז כן לסנן את הציר ובונים סיר חדש.

הרכבת הסיר:

  • בסיר עמוק לטגן את הבצל עם השמן.
  • לאחר מכן להוסיף את הקטניות (חומוס/שעועית/חיטה) ולערבב קלות.
  • להוסיף את כל התבלינים ולתת ערבוב קל.
  • לאחר מכן להוסיף את הבשר ומוסיפים 4 כוסות מים ונביא לרתיחה.
  • להעביר את הסיר ללהבה בינונית ולהמשיך בישול של עשרים דקות.
  • להוסיף תפוחי אדמה ונמשיך בישול לעשר דקות
  • להוסיף את הבטטה ולבדוק נוזלים (במידת הצורך נוסיף בערך חצי כוס) ולהעביר ללהבה נמוכה למשך עשרים דקות.
  • לכסות בכיסוי מיוחד ולהעביר לפלטה עשרים דקות לפני כניסת השבת.
  • בודקים נוזלים (במידת הצורך מוסיפים רק מים רותחים) ומוסיפים ביצים קשות.
מתכון חמין
צילום: פרח גבסו

מקור: חמין עם בשר בקר – פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח