הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי

מתכון חמין

מתכון של טשולנט – חמין תימני שמככב מזמן בכל כך הרבה בתים בשבתות משפחתיות.

חמין לשבת חורפית או גם אם זה בשיא החום, שמכינים עם בשר או עוף.

מתכון חמין

חמין מתכון המפורסם של אילנית בניזרי

הדפסה
בשילוב של טעמים שהם שיא השלמות
של: אילנית בניזרי

ציוד

  • סיר

מרכיבים

  • 1 כוס חומוס מושרה לילה ליפני או קפוא של סנפרוסט
  • 1 כוס תירס קפוא של סנפרוסט או שעועית מושרית
  • 1 כוס חיטה מושרה חצי שעה ומסונן
  • תפוחי אדמה
  • שום שלם ראש שום עם הקליפה
  • 2 שזיפים שחורים מגולענים או תמרים או 2 כפות סילאן
  • בשר או עוף

שלבי הכנה

  • נחמם רבע כוס שמן בסיר עמוק.
  • נוסיף חצי כפית כורכום ושתי כפות פפריקה ונערבב, (אם מכינים עם בשר יש לסגור אותו על השמן החם והתבלינים דקה מכל צד בדרך כלל מכינה עם בשר מספר שריר 8 או אוסובוקו או אסאדו ) .
  • נוסיף את החומוס התירס או שעועית והחיטה, שום ושזיפים, כוס מים רותחים עם כף מרק עוף.
  • נוסיף תיבול, פלפל שחור ומלח, נוסיף את התפוחי אדמה ועוד כ 5 כוסות מים .
  • נבשל שעה וחצי על להבה בינונית .
  • נוסיף לקראת הסוף ביצים שהרתחנו בנפרד. אני מרתיחה מטעמי היגיינה לא חייב אך מומלץ.
  • נוסיף עוד כוס שיהיו מים רותחים מאחר והחיטה סופגת את הנוזלים.
  • את הג'חנון עדיף לקנות של חמסי לא אפוי! ונכניס לשקית קוקי נסגור ונניח על הביצים של החמין לכל הלילה.
מתכון חמין
צילום: אילנית בניזרי

מקור: חמין – אילנית בניזרי