הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חמין מסורתי בטעם מושלם וריח מגרה

מתכון חמין לשבת

חמין לשבת מה יותר טעים ומגרה מריח של מאכל המסורתי הזה.

אז קבלו מתכון מושלם עבור חמין טעים מדהים לשבת!

מתכון חמין לשבת

מתכון חמין מגרה במיוחד

הדפסה
החמין המושלם ביותר לבוקר קריר בשבת
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • סיר
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים לילה לפני מחוץ למקרר
  • 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים לילה לפני מחוץ למקרר
  • 1 ראש שום שלם שטוף
  • תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושטופים כמות לפי מס' הסועדים
  • ביצים שבושלו במי מלח למשך 10 דקות כמות לפי מס' הסועדים
  • עצמות מח אפשרות, לא חובה
  • קוביות בשר שפונדרה עם העצם
  • 6 כפות שמן
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 3 שזיפים יבשים מגולענים / או תמרים מעניקים צבע שזוף משגע
  • מים

לחיטה:

  • 2 כוסות חיטה
  • 3 כוסות מים
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • 5 שיני שום שלמות
  • ½ כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כוס שמן

שלבי הכנה

הכנת החיטה:

  • נבשל את החיטה עם כל המרכיבים 30 דקות.
  • נעביר את תכולת הסיר לשקית קוקי, נסגור אותה היטב ונניח בצד של הסיר.
  • אפשר להוסיף קישקע מוכנים – להפשיר. עם שיפוד נחורר מעט חורים בקישקע ונטגן מעט מאוד שמן עד הזהבה עדינה על להבה קטנה כדי שלא יתפוצצו ואז נעביר לשקית קוקי מחוררת עם 2 חורים קטנים ונסדר מעל כל תכולת הסיר.

הכנת החמין:

  • נכניס לסיר רחב וכבד את השעועית והחומוס.
  • נוסיף בצד אחד של הסיר את נתחי הבשר.
  • ניצק לסיר מים חמים עד לכשלושת רבעי מגובה התכולה.
  • נוסיף את התבלינים ושאר המרכיבים ונביא לרתיחה.
  • נסיר קצף, נכסה ונבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
  • נסדר ביצים קשות למעלה , נכסה את הסיר ונעביר לפלטת שבת מערב שישי עד יום למחרת.

הגשה:

  • נפרק את תכולת הסיר ונסדר כל מרכיב בנפרד בצלחת הגשה.
מתכון חמין לשבת
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: אריאלה גולדמן