מתכון נהדר להכנת חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת.
במרקם אוורירי ועדין ומעטה שחום בציפוי שומשום.
חלת כוסמין רכה וטבעונית לשבת
עונג שבת מפנק עם חלת כוסמין רכה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח נפלאות 80% כוסמין
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 3 כוסות מים
- שומשום
שלבי הכנה
- נערבב את הקמח השמרים ו-3 כפות סוכר.
- נוסיף 2 כוסות מים וחצי כוס שמן.
- נלוש ביד או במיקסר, ואז נוסיף כף מלח.
- נלוש לבצק חלק במשך עשר דקות, ולפי הצורך לטפטף עוד מים מהכוס השלישית, נלוש ונוסיף עוד קצת מים כל כמה שניות.
- נרים את הבצק עם יד משומנת, נעצב כדור, נניח בקערה ונכסה לשעה בלבד, גם אם לא תפח.
- לאחר שעה נחלק לכדורים כמספר החלות והרצועות ונכסה לעשר דקות.
- על משטח משומן נרדד כל כדור למלבן צר, נגלגל לרולדה, נניח בצד.
- נעשה נחש לא דק מדיי עם ידיים משומנות, נפזר קמח על הנחשים ונקלע חלות.
- נניח על נייר אפייה מכוסה במגבת דקה למשך שעה, נתיז מים על החלות ונפזר שומשום (אפשר עם ביצה).
- נאפה בתנור מחומם ל-190 מעלות במדף השני מלמטה ללא טורבו עד להזהבה.
הערות וטיפים
- לחלות מושלמות באמת הקפידו מאוד על שלבי התפיחה לפני האפייה על מנת לקבל חלה גדולה שלא נפתחת באפייה.
- קמח נפלאות ניתן להשיג בחנויות טבע בכל רחבי הארץ וגם בחלק מרשתות השיווק הגדולות.
- אם אתם משתמשים בקמח כוסמין 100% – שימו קצת יותר מים בבלילה של הבצק.
- הקמח משלם גם להכנת עוגיות טחינה מעלפות ואפילו סופגניות אפויות.
מקור: מלי מאירוב | מוזמנים לעקוב בקבוצתה לאפות ולבשל עם מלי מאירוב | ובדף המתכונים של מלי מאירוב
להשאיר תגובה