הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

מתכון חלות

מתכון של חלות מתוקות לשבת בבית, כמו במאפיות הכי טובות.

עם טריק של התפחה מנצח, בטעם מדויק, במרקם הרך, בצבע הנכון, ובפריכות הכי טובה.

מתכון חלות

חלות מתוקות + טיפ התפחה מנצח!

הדפסה
חלות הכי טובות שתכינו אי פעם בבית!
של: פרח גבסו

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מרכיבים

  • 1 קילו קמח ניתן להכין גם מקמח כוסמין לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה דבש מעורבבת בכוס מים פושרים
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
  • 3 ביצים טרופות M
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כף מלח
  • ½ כוס מים פושרים

מצרכים לפני האפייה:

  • 1 ביצה טרופה עם מעט מים קמצוץ מלח וכפית סוכר

מצרכים אחרי האפייה:

  • 1 כף דבש
  • 1 כף מים פושרים

שלבי הכנה

  • בקערת המיקסר לערבב את כל המצרכים היבשים – קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  • להוסיף את כוס המים הפושרים עם כף דבש, ואח”כ את הביצים והשמן ולשים על מהירות נמוכה.
  • להוסיף כוס מיץ תפוזים ולהמשיך ללוש על מהירות גבוהה ובמידת הצורך להוסיף כל פעם מים עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • לשים למשך עשר דקות, להוציא את הבצק לקערה משומנת מעט (הבצק יוצא דביק וזה בסדר) ולהתפיח את הבצק כשעה.
  • אחרי ההתפחה לשים שוב כעשר דקות. אחרי ההתפחה לחלק את הבצק למספר כדורים שווים (תלוי כמה רצועות רוצים).
  • על משטח מקומח מעט לרדד כל כדור לעלה דק ולגלגל לרצועה בגודל המתאים.
  • לקלוע מהרצועות חלות או לחמניות (לי יצא 4 חלות בגודל בינוני) .
  • להניח את החלות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
  • להכניס לתנור מכובה קערה עם מים רותחים ומעליה את קערת הבצק להתפחה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • שימו לב, זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים – להכניס את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ולהניח קערה – אפילו מפלסטיק – עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
  • אחרי שהבצק הכפיל את נפחו להבריש בביצה טרופה עם מעט מים, מלח וכפית סוכר.
  • לחמם תנור על 200 מעלות ולאפות למשך 25 דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה להבריש את החלות בכף דבש מעורבב עם כף מים ומכסים במגבת נקייה.

הערות וטיפים

אפשר להקפיא את החלות בשקית אטומה.
אפשר להכין מקמח כוסמין לבן.
זאת שיטת התפחה כמו במאפיות הנקראת התפחה באדים – מכניסים את התבנית שעליה הבצק אחרי קליעה לתנור מכובה, ומניחים קערה – אפילו מפלסטיק – עם מים רותחים לזמן ההתפחה של כחצי שעה.
מתכון חלות
צילום: פרח גבסו

מקור:  פרח גבסו

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח