חלות לשבת משגעת במיוחד, שמכינים בכלום זמן ולא תפסיקו לאכול מהן במשך כל סוף השבוע! לא תאמינו כמה קלות וכמה טעימות הן! מתכון פשוט במיוחד למי שאין זמן לחלות שכיף לאכול בכל ארוחה, והפעם – הדג בארוחת השבת יהיה רק תירוץ!
חלות לשבת שמכינים בכלום זמן
מתכון קל ומהיר לחלות לשבת מפנקות במיוחד
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
- תבנית תנור
מרכיבים
- 2 קילו קמח מנופה
- 1 כוס סוכר
- 5 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 10 גרם אבקת אפייה
- 2 כפות מלח
- 1 כוס שמן רק בסוף הלישה
- 7 כוסות מים חמימים
שלבי הכנה
- עושים גומה ולשים את המלח, מכסים בקמח ולשים את שאר הרכיבים היטב.
- בסוף מוסיפים שמן, ונותנים לישה אחרונה מלמטה למעלה בסיבוב.
- מכסים עד לתפיחה.
- קולעים צמות ומורחים מעל ביצה עם פיזור שומשום.
- אופים ב־200 מעלות במשך כ־20 דקות.
הערות וטיפים
מקור: חלות מהפנטות – שונטל אשר
להשאיר תגובה