פחות מ־10 דקות הכנה, כמה דקות התפחה ו-20 דקות אפייה – ויש לכם חלות לשבת, ביתיות וטעימות, עם מרקם מפנק וריח שישגע את כל יושבי הבית! מתכון פשוט ביותר לחלות טריות, שאפשר להכין בשלל צורות, וגם בתור לחמניות, ולא תאמינו איך הן מתחסלות!

חלות לשבת ב־8 דקות הכנה
מתכון מושלם ומהיר להכנת חלות ביתיות מושלמות לשבת
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
- תבנית תנור
מרכיבים
- 2 קילו קמח מנופה
- 1 כוס סוכר
- 5 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 10 גרם אבקת אפייה
- 2 כפות מלח
- 1 כוס שמן – רק בסוף הלישה
- 7 כוסות מים חמימים
שלבי הכנה
- עושים גומה ולשים את המלח, מכסים בקמח ולשים את שאר הרכיבים היטב.
- לסוף מוסיפים שמן ולשים מלמטה למעלה בסיבוב.
- מכסים עד לתפיחה.
- קולעים צמות ומורחים מעל ביצה עם פיזור שומשום. ושמים שוב להתפחה מעט.
- אופים ב־200 מעלות במשך כ־20 דקות (תלוי בתנור).
הערות וטיפים


מקור: חלות מהפנטות – שונטל אשר
להשאיר תגובה