הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חלות לשבת בטעם בלתי נשכח

מתכון חלות

מתכון של חלות לשבת מושלמות בטעם בלתי נשכח, אווריריות ברכות מטריפה.

ח‎לות מדהימות עם מתכון פשוט שתמיד מניב תוצאות של שיא השלמות.

מתכון חלות

חלות לשבת בטעם בלתי נשכח

הדפסה
רכות וטעימות במתכון שתמיד מצליח
של: צפנת קורדובה

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה קרה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 3 כוסות מים חמימים

שלבי הכנה

  • נשים בכוס גדולה את הסוכר עם השמרים וכוס מים חמימים בצד למשך 5 דקות בערך.
  • נכניס לקערה את הקמח עם המלח ומערבבים למשך דקה.
  • נכניס בעדינות את הביצה ונערבב למשך דקה, לאחר מכן נכניס את השמן ונערבב עוד דקה.
  • נוסיף את הכוס עם השמרים עם הסוכר וגם את שני כוסות המים החמימים בהדרגה, ונלוש במיקסר לעוד 10 דקות לא פחות.
  • ניתן מנוחה של שעה, ואז נלוש שוב דקה וניתן עוד מנוחה של 10 דקות .
  • נקלע את החלות באיזה צורה שאוהבים.
  • ניתן מנוחה של שעה. לשים לב שההתפחה האחרונה מאוד חשובה.
  • נשפריץ בשפריצר או במברשת מים על החלות כדי לתת צבע יפה, ונפזר שומשום.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על אפייה לא טורבו, למשך 15-20 דקות כל אחת והתנור שלה.
מתכון חלות
צילום: צפנת קורדובה

מקור: חל‎ות לשבת – צפנת קורדובה