מתכון של חלות לשבת מושלמות בטעם בלתי נשכח, אווריריות ברכות מטריפה.
חלות מדהימות עם מתכון פשוט שתמיד מניב תוצאות של שיא השלמות.
חלות לשבת בטעם בלתי נשכח
רכות וטעימות במתכון שתמיד מצליח
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 3 כוסות מים חמימים
שלבי הכנה
- נשים בכוס גדולה את הסוכר עם השמרים וכוס מים חמימים בצד למשך 5 דקות בערך.
- נכניס לקערה את הקמח עם המלח ומערבבים למשך דקה.
- נכניס בעדינות את הביצה ונערבב למשך דקה, לאחר מכן נכניס את השמן ונערבב עוד דקה.
- נוסיף את הכוס עם השמרים עם הסוכר וגם את שני כוסות המים החמימים בהדרגה, ונלוש במיקסר לעוד 10 דקות לא פחות.
- ניתן מנוחה של שעה, ואז נלוש שוב דקה וניתן עוד מנוחה של 10 דקות .
- נקלע את החלות באיזה צורה שאוהבים.
- ניתן מנוחה של שעה. לשים לב שההתפחה האחרונה מאוד חשובה.
- נשפריץ בשפריצר או במברשת מים על החלות כדי לתת צבע יפה, ונפזר שומשום.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על אפייה לא טורבו, למשך 15-20 דקות כל אחת והתנור שלה.
מקור: חלות לשבת – צפנת קורדובה
להשאיר תגובה