קבלו מתכון של חלות מוצלחות וקלות כמו נוצה – נסו פעם ואת המתכון הזה לעולם לא תחליפו!
מתכון של חלה לשבת עם מרכיב סודי בבצק ושיטת אפייה מיוחדת בתא אדים שמעניקים לה אווריריות ורכות כמו של ענן.

חלה רכה כמו ענן
קבלו מתכון של חלות מוצלחות וקלות כמו נוצה – נסו פעם ואת המתכון הזה לעולם לא תחליפו!
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית / תבנית אינגליש קייק גדולה
מרכיבים
- 1 כוס מים פושרים
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 קילוגרם קמח
- 1 ביצה לבצק + 1 ביצה להברשה לפני האפייה גודל L
- ½ כוס קורנפלור הסוד לחלה רכה ומוצלחת!
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- ½1 כוסות מים פושרים בנוסף
שלבי הכנה
- להתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים וסוכר, להמתין עשר דקות ואז להוסיף את שאר המצרכים.
- להתפיח למשך שעה ואז ללוש שוב ומחלקים את הבצק למספר חלקים שרוצים.
- נקלע חלות ונכין תא אדים (נכניס תבנית רחבה עם מים רותחים לתנור).
- להניח את התבניות של הבצק חלות מעל התבנית של המים ולסגור את התנור למשך חצי שעה).
- אחרי התפחה שניה, להבריש בביצה ונפזר שומשום ואז לאפות על טורבו 200 מעלות למשך 25 דקות.
- אם רואים שעדיין לא אפוי מלמטה אחרי 20 דקות, כדאי להוציא את תבנית המים ולאפות עוד עשר דקות.
- אחרי האפייה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.

מקור: חלה רכה כמו ענן – פרח גבסו
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח”
הי. אפשר ,בלי הביצה? אם כן איך להכין שעדיין תהייה רכה ?
היי איילת,
כן, אפשר להחליף את הביצה בכף אחת של זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים. לערבב ולהניח בצד 5 דקות.
בהצלחה 🙂
תודה רבה! נראה טוב!
האם בזמן האפייה להשאיר את התבנית עם המים הרותחים?
היי שחר,
כן, תשאיר את המים הרותחים בתנור שתהיה לחות גבוהה, זה מעולה לחלה.
בהצלחה 🙂
נראה מעולה. לא הבנתי לגבי הביצה ברשימת המרכיבים. האם היא חלק הומוגני מהבצק? או אך ורק להברשה + פיזור שומשום אחרי קליעת החלות. זה מבלבל, כי לא רשום שומשום במרכיבים וביצה כן. אודה לתשובה.
היי לי,
תודה רבה ששמת לב! בבצק יש ביצה אחת וצריך עוד ביצה להברשה לפני האפייה.
בהצלחה 🙂
לא הבנתי מה הכוונה להפוך תבנית???
היי פאני,
מתנצלים מאוד על הבלבול, נשמח להסביר:
אם רואים שעדיין לא אפוי מלמטה אחרי 20 דקות, כדאי להוציא את תבנית המים ולאפות עוד עשר דקות.
תודה על הסבלנות ונשמח לעדכון!
חצי ביצה?????
היי מאיר,
מתנצלים על הבלבול – ביצה אחת לבצק וביצה אחת להברשה לפני אפייה.
בהצלחה 🙂