מתכון של חלה לשבת רכה, מתוקה ומפנקת במיוחד!
חלה טעימה בהרבה מהחלות שקונים בסופר ואפילו במאפייה.


חלה לשבת
טעימה שאי אפשר לקבל את השבת בלעדיה
ציוד
- כוס מידה
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- ½2-2 כוסות מים פושרים או כמה שהקמח סופח
למריחה על החלות:
- 1 ביצה מהולה במים
- 1 כפית סוכר
- שומשום לפיזור
שלבי הכנה
- לערבב את השמרים עם הקמח.
- להוסיף את שאר החומרים מלבד המלח והמים.
- להוסיף עכשיו לאט לאט את ולהתחיל ללוש על מהירות נמוכה.
- כשמתגבש לבצק להוסיף את המלח.
- להגביר את המהירות לבינונית וללוש עשר דקות לבצק רך ודביק מעט.
- להוציא את הבצק למשטח עבודה וללוש עוד קצת עם היד.
- לכדרר עם הידיים לצורת כדור יפה, נשמן היטב ולכסות עם ניילון ומגבת.
- להתחיל התפחה של בערך שעה, או עד להכפלת הנפח.
- להוריד אוויר מהבצק ולהתפיח שוב פעם כחצי שעה.
- לעשות צורות ופעם נוספת להתפיח חצי שעה.
- למרח ביצה עם מעט מים וכפית של סוכר.
- להכניס לתנור שחיממנו מראש ל 180מעלות – עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
- חשוב מאוד! לא לייבש. להוציא את החלה היפיפייה שלנו, להתענג מהריח ולהניח על רשת ונכסה בעזרת מגבת.
הערות וטיפים
"אני מכינה את הבצק בבוקר, עוטפת עם ניילון ושמה במקרר. אני חוזרת הביתה בשש בערב והבצק תופח כל כך יפה, מוציאה לשיש ונותנת מנוחה רבע שעה, ואז מחלקת לכדורים, עושה צורות ונותנת התפחה נוספת של שעה או עד להכפלת הנפח, יוצא מושלם!"

מקור: נאוה מלכה
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם
אשמח לסרטון לקליעת החלה
תודה
היי אביה,
מצאנו עבורך סרטון לקליעת חלה.
בהצלחה!
180 בטורבו או חום עליון תחתון?
היי,
חום רגיל, עליון ותחתון.
בהצלחה!