חלה לשבת רכה, טעימה ומפנקת! מתכון כזה מנצח לחלות לא מחליפים! חלות לשבת הן לא באמת עניין מסובך.
אז קבלו מתכון של חלה רכה, מתכון לחלות שבת רכות הכי טוב והכי מדויק ומפורט שיש ותקבלו חלה לשבת רכה ומפנקת במיוחד.
חלה לשבת רכה ופשוטה להכנה
אז קבלו מתכון של חלה רכה, מתכון לחלות שבת רכות הכי טוב והכי מדויק ומפורט שיש.
ציוד
- כוס מידה 240 מ”ל
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח רגיל / קמח לבן רב תכליתי
- 1 שקית שמרים טריה / קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
- 2 ביצים L
- 2 כוסות מים – ועוד רבע כוס מים רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש, כל קמח והספיחה שלו
- 6 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- נטורינה 100 גרם
לציפוי:
- 1 כפית נטורינה
- שומשום
- 1 ביצה
שלבי הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר חוץ מהמלח ואז בעזרת וו לישה נלוש את הבצק.
- את רבע כוס המים לשמור לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו.
- כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה נוסיף מלח.
- אחרי הוספת המלח לבדוק את הבצק, אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך נוסיף במידה והוא קצת יבש נוסיף.
- אחרי הוספת המים והמלח ניתן למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב).
- אחר כך לאסוף את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה, לשמן אותה, ונחזיר את הבצק פנימה ונלטף אותו במעט שמן.
- לכסות עם ניילון נצמד, ונתפיח עד הכפלת נפח.
- לעצב חלות על משטח עבודה מקומח.
- להבריש בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק.
- לסדר בתבנית עם נייר אפייה – עדיף כל חלה בתבנית נפרדת כי הן תופחות ממש.
- להתפיח שוב עד הכפלת נפח.
- להבריש שוב בביצה ממש בעדינות כדי לא לפגוע בתפיחה. נעטר בשומשום.
- לאפות בתנור חם 180 מעלות – תוכנית טורבו עד הזהבה יפה.
- לצנן היטב, נכניס אל שקית אטומה ונקפיא.
- להפשיר בטמפרטורת החדר והחלות נשמרות רכות כמו ביום האפייה.
מקור: Ronit Cohen, אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה