קבלו מתכון להכנת חלה חגיגית וטעימה בצורת כתר זהוב ומפואר.
חלה במרקם חלומי עם רכות עננית ואווריריות מטריפה.
חלה חגיגית וזהובה בצורת כתר
רכות עננית עם טעם מושלם
ציוד
- כוס מדידה שתיה חמה
- תבנית עוגה קוטר 24
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
- ½2 כוסות מים
שלבי הכנה
- נלוש את כל המרכיבים היטב ואז נוציא את הבצק ונעטוף אותו במעט בשמן.
- להתפיח עד להכפלת הנפח, וליצור כדורים שווים בגודלם בתבנית עד למילוי השטח.
- נתפיח פעם שנייה, ואז נמרח ביצה ושומשום.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 200 מעלות למשך 25 דקות בערך.
- כשהחלה כבר כמעט מוכנה, ניקח כף גדושה סוכר עם מעט מים רותחים, ונבריש ואז נשאיר עוד כמה דקות (לא חובה למי שלא אוהב מעט מתיקות).
- כשמתקרר מעט לחלץ את הרינג ונראה כמו כתר.
מקור: חלה חגיגית – לימור בן שמעון
להשאיר תגובה