חיתוכיות שוקולד מטריפות, שמכינים ב־10 דקות! מתכון קל לפינוק מושלם לשבת – שכבות בצק פירורים במילוי קרם שוקולד עשיר ומפנק וזה הנשנוש או הקינוח הכי טעים שיש! לא תאמינו כמה קל וכמה עשיר! מושלם להגשה גם באירוח!
חיתוכיות שוקולד ב־10 דקות
ציוד
- כוס: כוס מדידה
- תבנית: תבנית חד פעמית בינונית
מרכיבים
לבצק פירורים:
- 3 כוסות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
לשכבת השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קקאו
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית גדושה נס קפה
- ¼ כוס סוכר
- 2 ביצים
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- מערבבים את כל החומרים במזלג עד שנוצרים גושים.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומשטחים 2 חלקים בתבנית.
הכנת השוקולד:
- מבשלים את חומרי השוקולד ללא הביצים עד שהכל נמס לגמרי, והתערובת חלקה.
- מורידים מהאש ומערבבים עם הביצים ואז שופכים על הבצק.
- מהחלק השלישי של הבצק שנותר מפוררים פירורים ומפזרים על מעל השוקולד.
- אופים ב־180 מעלות למשך כ־20 דקות.
- כשמתקרר חותכים לריבועים.
מקור: נטלי לוי ותהילה שלומוביץ’
האם אפשרי להשים שוקולית במקום קקאו?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
היי הודיה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה מושלמת!!! . מתאימה כפרווה לאחר ארוחה בשרית .. איזה גודל תבנית ?
היי עליזה,
כיף שאהבת 🙂 התבנית היא מלבנית בגודל בינוני.
בהצלחה!
מה גודל התבנית? תודה
היי יונה,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה!
עוגה מעולה!!! פשוטה מאד להכנה והכל מגויק בה וטעיםםםם!! מתאים לגודל תבנית חצי תנור
היי מיכל,
שמחים מאוד שנהנית מהחיתוכיות!! את מוזמנת גם להעלות תמונות לקבוצה 🙂