מתכון לחיתוכיות נס קפה ולוטוס משגעות.
חיתוכיות משכבות בצק פריך וחלומי עם מלית שוקולד קפה ולוטוס.
חיתוכיות נס קפה ולוטוס ממכרת
חווית טעמים עשירה ונוסטלגית
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית של תנור
מרכיבים
לבצק:
- 200 גרם חמאה רכה – 1 חבילה גדולה
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 3 כוסות קמח
- 6 חלמונים
למילוי קרם קפה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
- 2 כפות נס קפה
- 200 גרם שוקולד מריר 2 חפיסות
- 3 כוסות ממרח לוטוס כצנצנת וחצי
שלבי הכנה
- לערבב את כל החומרים לבצק עד לאיחוד, ואז עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
- להרתיח שמנת מתוקה ומוסיפים לה את הנס קפה עם השוקולד מריר, ומערבבים היטב עד להמסת השוקולד. מצננים.
- להוציא את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-4 כדורים.
- לרדד כדור ומורחים מעל את קרם השוקולד. ממיסים כוס ממרח לוטוס במיקרו ומורחים מעל הקרם קפה.
- בשכבה נוספת מעל, מרדדים עוד כדור וחוזרים על אותם שלבים עם כל כדורי הבצק, לקבלת 4 שכבות של בצק. על שכבת הבצק האחרונה לא מורחים.
- לחמם תנור ל-160 מעלות ומכניסים לאפייה על טורבו למשך 35-40 דקות.
- לצנן לחלוטין וחותכים לקוביות ומפדרים מעל אבקת סוכר.
- עם החלבונים שנותרו, אפשר להכין מתכון עוגיות קוקוס מושלם זה!
מקור: חיתוכיות נס קפה ולוטוס – ענת חן
נשמע נהדר. להקל על העבודה אפשר לערבב את קרם הלוטוס עם קרם השוקולד?