מתכון לחטיף שמשלב טעמים ומרקמים שונים שיוצרים שלמות בפה.
חטיף שקדים וקוקוס טבעוני, טעים ומגרה שעשוי מחומרי גלם מעולים ובריאים.
חטיף שקדים וקוקוס טבעוני (פרווה)
מושלם לצד קפה או פירות טריים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לשכבת בסיס:
- ½ כוס חמאת בוטנים
- ¼ כוס חמאת שקדים
- 3 כפות סילאן טהור
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 1 כוס קמח קוקוס
- 1 קורט מלח דק
לציפוי:
- 1 חבילת שוקולד מריר 70% 100 גרם
- 1 כפית שמן קוקוס
- ¼ כפית מלח גס
- 1 חופן שקדים קצוצים
שלבי הכנה
- בעזרת מטרפה קטנה לערבב חמאת בוטנים, חמאת שקדים, סילאן ושמן קוקוס לבלילה אחידה.
- להוסיף קמחים ומלח ובידיים לעבד לכדור בצק נעים ונוח לעבודה.
- לשטח את הבצק על תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
להכנת הציפוי:
- להמיס שוקולד מריר עם שמן קוקוס ונשפוך על שכבת הבצק.
- לשטח את השוקולד ולפזר מלח גס ושקדים קצוצים.
- לעטוף בניילון נצמד ולהעביר להקפאה של שעתיים.
- לפרוס את החטיף ולהעביר לקופסא אטומה במקרר/במקפיא.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה