מחפשים מתכון בריא? אז מה דעתכם שהפעם תתפנקו עם חטיף שיבולת שועל טעים וקל מחומרים איכותיים ובריאים?
חטיפי גרנולה בהכנה ביתית פשוטה וקצרה מצטיינים במרקם וטעם עמוק ועשיר של דבש מתוק וטחינה.

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)
קבלו מתכו לחטיפי בריאות שמנמנים ועבים, או דקים ופריכים, ותמיד טעימים – משיבולת שועל פריך וקל.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
יבשים:
- ½1 כוס שיבולת שועל
- ½ כוס קוואקר להכנה מהירה
- ½ כוס קמח כוסמין מלא
- ⅓ כוס שומשום
- ⅓ כוס כשקדים פרוסים
- ¼ כוס גרעיני חמנייה
- ¼ כוס סוכר חום לח
- ½ כפית קינמון
רטובים:
- 1/3 כוס דבש
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- לערבב היטב בקערה את החומרים היבשים.
- להעביר את כל החומרים הרטובים לקערה קטנה לחימום במיקרוגל.
- לטרוף היטב עד שכל החומרים מתמזגים היטב.
- לשפוך את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ולערבב היטב בעזרת כף.
- אם התערובת נראית יבשה, להוסיף כמה כפות של מים רותחים ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם דביק ורטוב.
- נעביר לתבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ולדחוס היטב בעזרת כף.
- אופציונלי: נקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ונפזר מעל התערובת.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 20-25 דקות.
- נוציא את התבנית לקירור מלא לפני החיתוך ולחתוך איך שאתם אוהבים.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה