הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)

מתכון חטיף שיבולת שועל

מה דעתכם שהפעם תתפנקו עם חטיף שיבולת שועל פריך וקל מחומרים מצוינים ובריאים?

חטיפי הגרנולה הללו בהכנה ביתית פשוטה וקצרה במרקם עמוק ועשיר של דבש וטחינה .

מתכון חטיף שיבולת שועל
צילום: עידית מרום
מתכון חטיף שיבולת שועל

חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)

הדפסה
להפסקת קפה או שעת תה מפנקת
של: עידית מרום

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

יבשים:

  • ½1 כוס שיבולת שועל
  • ½ כוס קוואקר להכנה מהירה
  • ½ כוס קמח כוסמין מלא
  • כוס שומשום
  • כוס כשקדים פרוסים
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס סוכר חום לח
  • ½ כפית קינמון

רטובים:

  • ½ כוס דבש
  • כוס טחינה גולמית
  • כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל

שלבי הכנה

  • לערבב היטב בקערה את החומרים היבשים.
  • להעביר את כל החומרים הרטובים לקערה קטנה לחימום במיקרוגל ונטרוף היטב עד שכל החומרים מתמזגים היטב.
  • לשפוך את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ונערבב היטב בעזרת כף.
  • אם התערובת נראית יבשה, נוסיף כמה כפות של מים רותחים ונמשיך לערבב עד לקבלת מרקם דביק ורטוב.
  • להעביר לתבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ולדחוס היטב בעזרת כף.
  • אופציונלי: לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ולפזר מעל התערובת.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 20-25 דקות.
  • נוציא את התבנית לקירור מלא לפני החיתוך.
  • נחתוך כפי שאתם מעדיפים

הערות וטיפים

אפשר לעצב ולחתוך אותם איך שאוהבים – בתבנית מלבנית לחטיפים שמנמנים ועבים, או לשטח בתבנית גדולה לחטיפים דקים ופריכים.
מתכון חטיף שיבולת שועל
צילום: עידית מרום

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם