מה דעתכם שהפעם תתפנקו עם חטיף שיבולת שועל פריך וקל מחומרים מצוינים ובריאים?
חטיפי הגרנולה הללו בהכנה ביתית פשוטה וקצרה במרקם עמוק ועשיר של דבש וטחינה .


חטיף שיבולת שועל פריך (תמיד קלים!)
להפסקת קפה או שעת תה מפנקת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
יבשים:
- ½1 כוס שיבולת שועל
- ½ כוס קוואקר להכנה מהירה
- ½ כוס קמח כוסמין מלא
- ⅓ כוס שומשום
- ⅓ כוס כשקדים פרוסים
- ¼ כוס גרעיני חמנייה
- ¼ כוס סוכר חום לח
- ½ כפית קינמון
רטובים:
- ½ כוס דבש
- ⅓ כוס טחינה גולמית
- ⅓ כוס שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- לערבב היטב בקערה את החומרים היבשים.
- להעביר את כל החומרים הרטובים לקערה קטנה לחימום במיקרוגל ונטרוף היטב עד שכל החומרים מתמזגים היטב.
- לשפוך את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ונערבב היטב בעזרת כף.
- אם התערובת נראית יבשה, נוסיף כמה כפות של מים רותחים ונמשיך לערבב עד לקבלת מרקם דביק ורטוב.
- להעביר לתבנית מלבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה ולדחוס היטב בעזרת כף.
- אופציונלי: לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר ולפזר מעל התערובת.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 20-25 דקות.
- נוציא את התבנית לקירור מלא לפני החיתוך.
- נחתוך כפי שאתם מעדיפים
הערות וטיפים
אפשר לעצב ולחתוך אותם איך שאוהבים – בתבנית מלבנית לחטיפים שמנמנים ועבים, או לשטח בתבנית גדולה לחטיפים דקים ופריכים.

מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה