מתכון מעולה להכנת גביניות משגעות לשבת.
מאפה מבצק שמרים בפריכות מושלמת במלית גבינה עשירה.
חטיף בריאות כוסמת שוקולד וחמאת בוטנים
חטיף טעים שתמיד מצליח להפתיע
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- סיר קטן
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות כוסמת חומה
- ¾ אבוקדו בשל
- 2 כפות טחינה
- 4 כפות סילאן
- 1 כף תמצית וניל
- ⅓ כוס קמח כוסמת
- 2 כפות זרעי פשתן
- 2 כפות קוקוס טחון
- תמרי מג׳הול 250 גרם
- 2 קורט מלח
להכנת קרם שוקולד:
- ⅔ חבילה קרם קוקוס 300 מ"ל
- 2 חפיסות שוקולד מריר / 5 כפות קקאו 200 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- נקלה את הכוסמת החומה על מחבת על אש נמוכה עם 1 כף סילאן (מתוך ה-4 במתכון ) למשך 3 דקות.
- נעביר לקערה גדולה ונוסיף את שאר המרכיבים.
- נלוש טוב עד שהתמרים מתערבבים עם כל התערובת (מומלץ ללוש בידיים רטובות).
- נעביר לתבנית אפייה על נייר אפייה ולרדד לגובה 1.5 ס״מ בערך לצורה של מלבן.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאזור ה25-30 דק עד שמעט משחים.
- נוציא ולתת לזה מעט להתקרר.
- נחתוך למלבנים קטנים או ריבועים עם סכין חדה מאוד.
- נפזר כפית של חמאת בוטנים מעל ובמרכז כל חטיף.
- נעביר את כל החטיפים על גבי רשת מחוררת למקפיא ל30 דק לפחות.
להכנת קרם שוקולד:
- נכניס לסיר על אש נמוכה 2/3 קרם קוקוס 200 גרם שוקולד מריר / 5 כפות קקאו 1 כפית תמצית וניל.
- אם בחרתם בקקאו, תוסיפו גם 1 כפית קינמון ו1 כף סילאן.
- נטבול כל חטיף בשוקולד ולהניח על רשת מחוררת במקפיא למשך כמה שעות.
הערות וטיפים
בהגשה ניתן לזלף מעל חמאת בוטנים טבעית נוזלית וקקאו.
מקור: חטיף בריאות מתכון מאת: Lynn Grinker
להשאיר תגובה